Radiohead i ILIOS-format

Albumet «Kid A» av britiske Radiohead er et album som ofte omtales som en av 2000-tallets største plater av blant annet Rolling Stone Magazine og Pitchfork. Du har garantert hørt noen av låtene fra albumet «Kid A». For eksempel «The National Anthem», musikken NRK bruker hver gang de skal promotere Bislett Games eller andre store eventer. Nå kan du oppleve dette kultalbumet resirkulert av den britiske strykekvintetten Wooden Elephant.  

Kvintetten har spesialisert seg på å lage sine egne varianter av kjente pop- og rockalbum. Det gjør de med stort overskudd og en musikalsk kapasitet uten sidestykke. I tillegg til sine strykeinstrumenter tar de også i bruk alt fra barneleker til kjøkkenutstyr. På ILIOS 2023 får du møte dem på nært hold i Galleri Nord-Norge  

Wooden Elephant ble startet i 2017 da medlemmene møttes på en tysk festival, og kjemien satt umiddelbart. Tilfeldighetene ville ha det til at de europeiske medlemmene i ensemblet alle er inspirerte av det britiske bandet Radiohead, og dette ble starten på Wooden Elephant, et fenomen som er blitt en snakkes blant kreative mennesker i musikkverden. 

Wooden Elephant har også fremført Björks «Homogenic» og Beyonces «Lemonade». For tiden jobber de med Aphex Twin sitt Drukqs.

Wooden Elephant består av:

Nikolai Matthews
Aoife Ní Bhriain
Hulda Jónsdóttir
Ian Anderson
Stefan Hadjiev

                            

Flere opplevelser:

09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
14. jun
Nordic unrest - Oda Voltersvik Harstadserien
03. jun
Fjordkraft "På scenen" 2023 TIX, Capow x 2G og Beathoven

Våre samarbeidspartnere