Ujul er hjertevarmt og lattervekkende musikkteater om de vanskelige sidene ved jula – en annerledes familieforestilling om mennesker som sliter, kaver og stresser seg gjennom årets mørkeste dager, på leting etter mening i en tid hvor alt skal fremstå som perfekt.
Du har kanskje kjent det selv? Stresset som bygger seg opp time for time frem mot julaften? I Ujul møter vi husmora midt i kakebakinga, tenåringen som bekymrer seg for framtida, designerparet som strever med å holde fasaden og bestefaren som lengter seg tilbake til barndommens jul. Og ikke minst artist og musiker Moddi, som forsøker å finne ly i musikken når juletåka legger seg over landet.
Rundt Moddis nykomponerte sanger utspiller det seg et juledrama av de sjeldne, der tilfeldighetene samler vidt ulike mennesker og skjebner rundt ett og samme middagsbord.
Ujul er et annerledes familieteater som de fleste vil kunne kjenne seg igjen i. I stedet for dombjeller og O' Helga Natt får vi servert et morsomt og ironisk skråblikk på kaoset vi skaper i livene våre de siste ukene av året. Vi gjenopplever strabasene og det komplette kaoset opp mot julenatta, med dans, humor og gjenkjennbare problemstillinger, i et helhjertet forsøk på å komme overens med høytidenes høytid.
Kunstnerisk team
Dramatiker Kristofer Blindheim Grønskag
Tekst/musikk Pål Moddi Knutsen
Regi Oleg Glushkov
Idé/konsept Sigrid Strøm Reibo og Pål Moddi Knutsen
Regiassisten Ola Gamkinn
Scenografi- og kostymedesign Mårten K. Axelsson
Lysdesign Vegar Angel Nordheim Andreassen
Medvirkende Pål Moddi Knutsen, Reidar Sørensen, Line Heie Hallem, Rune Storsæther Løding, Maiken Vembre, Hannah Schulte Strid
Musikere Håvard Schulerud Bilsbak (cello), Tore Ljøkelsøy (trommer), Natalya Girunyan (bratsj), Johannes G. Liebig (fiolin), Anders Melhus (fiolin), Ingvild Maria Mehus (bass)
Kapellmester Sverre Tollefsen Laupstad

Flere opplevelser:

03. jun
Fjordkraft "På scenen" 2023 Capow x 2G
27. apr
Hekla Stålstrenga
24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
18. apr
Sissel Kyrkjebø Vårkonsert

Våre samarbeidspartnere