Film: En vakker morgen (Frankrike, 2022). Regi: Mia Hansen Løve. Fransk tapas fra Mat av Vahl inkludert i billettprisen.

"Et kjærlig, iakttagende blikk gjennom hverdagslig dramatikk der spenningene aldri overdrives, men formidles med troverdighet. "En vakker morgen" er en varm, sår og nydelig film" - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

En vakker morgen hadde verdenspremiere under Cannes Film Festival i programmet Director's Fortnight. Filmen vant Europa Cinemas Labal Award for Beste Europeiske Film.

Sandra (Lea Seydoux) bor i en liten leilighet i Paris sammen med sin åtte år gamle datter. Hun besøker jevnlig sin far, Georg, som lider av en nevrodegenerativ sykdom som undergraver hans evner dag for dag. Mens hun sliter med å sikre faren en plass på et anstendig sykehjem, støter hun på Clément på tur i parken med sin sønn. Til tross for at han er i et annet forhold, kan de ikke la være å starte en het affære.

Lea Seydoux' karriere spenner fra Cannes-vinneren Blå er den varmeste fargen til siste femme fatale i rekken av Bond-kvinner, og One Fine Morning er nok et høydepunkt i hennes karriere. En skuespillerprestasjon uten like. Denne sjarmerende filmen fanger de korte og verdslige øyeblikkene i livet til en kvinne som prøver å sette i gang livet igjen. Filmen er en ærlig skildring av livet og kjærligheten.

"Et finstemt menneskelig drama som får ekstra etterklang iv Bill Fays skjøre "Love will remain"" - Adressa, terningkast 5

"En stille, vakker film. Mia Hansen-Løve utforsker kjærlighet fra ulike vinkler" - BT

"Kjærligheten tar aldri slutt" - Vårt Land

"Finstemt hverdagsdrama. Mia Hansen-Løve er en imponerende stillferdig filmkunstner" - Dagens Næringsliv

"Det finnes ingen filmer som fanger min egen livsfølelse, om det finnes noe sånt, over tid, like godt som filmografien til Mia Hansen-Løve." - Montages

En mesterlig film om livet og kjærligheten fra den prisvinnende regissøren Mia Hansen-Løve (Dagen i morgen, Bergman Island).

Regi: Mia Hansen-Løve

Land: Frankrike (2022)

Språk: fransk

Teksting: norsk

Aldersgrense: 12 år

 

Om KinOmatisk:

KinOmatisk er et unikt og populært film- og matkonsept. Du er invitert til tankevekkende og bevegende opplevelser. KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat. Maten er fra det samme landet som filmen er fra, og den serveres i samme salen som filmen vises. Det er også en bar i salen.

Velkommen til hyggelige og opplevelsesrike kvelder!

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere