Den 17. desember inviterer Harstad Kulturhus i samarbeid med Sparebank 68° Nord alle i byen inn i Kulturhuset for å feire kvartalets 30-års jubileum. Vi har stelt i stand aktiviteter for hele dagen og byr på ordentlig feststemning.

Jubileumskonsert i Storsalen 

Vi samler kjente og kjære aktører til en unik festkonsert i Storsalen kl 20:00, billettene selges til jubileumspris kr 100.

Konferansier Eirik Dreyer Sellevoll skal lede oss gjennom en underholdende kveld med noe av de beste kreative innslag Harstad har å by på. Konserten vil ha en stor variasjon av innslag. Det vil være musikk fra Ola Bremnes, Sigrun Loe Sparboe, Inge Bremnes og Magnus Wærness. Korsang fra Vox Arctica og Bel Chorus, og dansere fra kulturskolen.

Mer enn dette røper vi ikke, kom på konserten og bli overrasket!

 

Åpent hus

På denne dagen vil du møte mange kjente og kjære fjes fra harstadregionen. Noen som startet sine karrierer her for flere år siden og andre som er på vei opp og fram. Du får muligheten til å bli bedre kjent med huset, føle på stemningen og la deg bli underholdt, som jo også er en sentral del av det å være gjest i byens egen storstue.

Det var visjonært og modig av Harstad by i 1990 å beslutte å bygge opp et helt nytt kulturkvartal på Hamneset. Den gamle Bothners Pølsefabrikk ble ombygget til kombinert kulturhus, bibliotek og Hotel Arcticus, og siden åpningen i 1992 er en hel ny bydel vokst frem rundt det stolte bygget. At man satset stort den gang ser man tydelig av at Storsalen, med sine 1000 sitteplasser, nå i 2022 fremdeles er den største kultursalen i Nord-Norge.

Kulturhuset utviklet seg raskt til å bli et møtested for trivsel og begeistring, ikke bare for harstadværingene, men for hele regionen som fikk en ekstra grunn til å komme hit for de store opplevelsene. Det estimeres at kulturhuset, biblioteket og hotellet til sammen har hatt rundt 4,5 millioner besøkende i husets levetid.

 

Program for dagen

Kl. 11:00 Offisiell åpning – åpent hus med kakebord i foajeen på Kulturhuset - GRATIS

Det blir åpningstale og underholdning i form av kunstneriske innslag. Etterfulgt vil det være servering fra vårt kakebord med Harstads beste kaker.

Alle er velkommen til å bidra med kaker til kakebordet. Vi arrangerer derfor en konkurranse der alle i byen kan delta med sin favoritt hjembakte kake eller søtsak. Alle som deltar med kake vil få to billetter til jubileumskonserten og får i tillegg være med i trekningen om flotte premier fra Harstad Kulturhus og Clarion Collection Hotel Arcticus. For påmelding og mer info om konkurransen se lenken nedenfor:

https://vrw5zf0z7cf.typeform.com/to/eT8cG653

Etter vi har feiret med noe godt å spise blir det omvisning på huset. Her vil du få mulighet til å se scenerommene fra et nytt perspektiv, og lære mer om hva som skjer bak sceneteppet hos oss. Det blir overraskelser underveis.

 

Kl. 17:00 Ungdomskonsert i Lillesalen klubbscene - GRATIS

Vi har ommøblert i Lillesalen for å lage en klubbscene. Her inviterer vi alle ungdommer inn for en stemningsfylt livekonsert. Det blir musikkinnslag fra yngre lokale artister. Konserten er gratis og åpen for alle.

 

Kl. 20:00 Jubileumskonsert i Storsalen - Kr. 100

Kom på konserten for å la deg overraske og begeistre!

Flere opplevelser:

03. jun
Fjordkraft "På scenen" 2023 Capow x 2G
27. apr
Hekla Stålstrenga
24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
18. apr
Sissel Kyrkjebø Vårkonsert

Våre samarbeidspartnere