Fiolinisten Catharina Chen regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk. Hun kommer til Harstad i oktober, og med seg i bagasjen har hun konsertforestillingen Anima.

Anima betyr sjel på latinsk. Ordet klinger fint i øret, og det handler om tanker og følelser. Vi er alle forskjellige, med ulike tanker og følelser.

Catharina kombinerer mye forskjellig musikk i en form som nettopp kan gi rom for forskjellige tanker og følelser.

Catharina sier dette om å spille for barn og unge: «Gjennom mitt liv og yrke har jeg også i snart 7 år spilt en del skolekonserter rundt om i landet og fått lov til å vokse og lære meg selv å kjenne som kunstner. Barn er ufiltrerte, de er ærlige og de gir full tillit til rommet og oss kunstnere. Derfra skapes øyeblikkene. Jeg kaller barna for «raw», nettopp fordi de lever i nuet.»

Med musikken i fokus, og med hver enkelt barns energi og tilstedeværelse, blir konserten unik i form av at hun spiller på barnas energi. Slik er også barna med på å forme konserten.

 

Passer for barn fra 5 år, men da det er en non-verbal konsert, kan også yngre barn få glede av denne.

Lillesalen er omgjort til barnas kafé og konsertsal, her vil det være servering fra Blomsø Bakeri og Kiwi Medkila. Dette er gratis for alle som har billett, og det oppfordres til at barna selv kan «handle» i kaféen.

I tillegg holder Harstad Bibliotek søndagsåpent fra 12:00-16:00 på Familiesøndagene, og her vil det også være aktiviteter før og etter forestilling.

 

 

 

Flere opplevelser:

24. apr
Stormfulle høyder Riksteatret
25. mar
Halvdan Sivertsen Om livet og kjærligheten, med en klype nordnorsk humor!
21. mar
Hør'a dagbok Riksteatret
12. mar
Nei, og atter nei Riksteatret

Våre samarbeidspartnere