Kjære publikum, 

Nyttårskonserten UNG må dessverre avlyses som følge av Covid-19. 

Alle som har kjøpt billett får disse refundert.
Billetter kjøpt på nett blir automatisk refundert. På grunn av stor pågang vil det kunne ta 1-2 uker før pengene er tilbake på den kontoen du brukte da du kjøpte billettene. Vær obs på at refusjonen vil kunne legge seg tett opp til kjøpsdato på bankutskriften. Hvis billettene ble helt eller delvis betalt med gavekort, vil beløpet tilbakeføres til gavekortet. 

Hvis billetten er kjøpt over disk ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer. Du kan også velge å bytte billettene til et gavekort med 2 års varighet som kan brukes på et fremtidig arrangement.

Hærens musikkorps har kommet med en uttalelse i forbindelse med avlysningen: 

Det er med stor beklagelse at Hærens musikkorps ser seg nødt til å gå til nok en avlysning. Denne gangen gjelder det Nyttårskonserten UNG.

Årsaken til avlysningen er den lokale og nasjonale smittesituasjonen. Konserten, som skulle gå av stabelen i uke 4, har tilreisende fra områder med høy smitte. Dette og det forhold at orkesteret vil være mer enn 30 personer på samme scene under prøver og konsert gjør at risikoen i den nåværende situasjon er for stor. 

Når det er sagt har Hærens musikkorps stor tiltro til Harstad kulturhus smitteverntiltak overfor publikum. Slik vi ser det vil det være trygt for publikum å besøke arenaen i de konserter og forestillinger som legges ut.

Vi beklager de ulempene dette medfører.

Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.

 

----------------------------------------

Endelig er den her, Nyttårskonserten for hele familien. Hærens musikkorps har siden 1994 levert nyttårskonsert for de voksne, det er på tide at kommende generasjoner får sin egen.

Vi lover at det blir pomp og prakt, kjent musikk fra det klassiske repertoaret, tøys og tull, champagnebrus og konfetti.

Du får møte mange helter og noen antihelter i løpet av konserten. På programmet finner dere BlimE 2020 låten, Solveigs sang og Dovregubbens hall av Edvard Grieg, Flåklypa medley, Pippi Langstrømpes sang, et par smakebiter fra Mozarts opera Figaros bryllup og en liten tur innom dataspillmusikken. Før vi ender i Champagnegalop og Radesky «konfetti» marsj.

Solist er sangeren Sunniva Håkestad Eliassen fra Finnsnes, som etter studier i Tromsø og Tyskland og en stigende karriere, har tatt hele familien med seg til Harstad. Kanskje så du henne på 17.maisendingen fra Harstad i år, hvor hun sang med Hærens musikkorps.

Trond Madsen er dirigenten som fikk storsalen i Harstad kulturhus til å koke da han inviterte publikum til å danse jungeldanse under Barnas korpskonsert i 2018.

Nå er Sunniva, Trond og Hærens musikkorps klare for å gi publikum den aller første Nyttårskonserten UNG.

 

Trond Madsen

Dirigent

Trond Madsen vil noen av de yngste kjenne igjen fra Barnas korpskonsert med Hærens musikkorps, som skoler og barnehager har vært invitert til i flere år.


Han er ellers å finne som kunstnerisk leder for BIT20 Ensemble i Bergen når han selv ikke utøver som slagverker. Han har sin utdannelse i klassisk slagverk og direksjon fra Griegakademiet og Norges musikkhøgskole. Forsvarets musikk kjenner han godt da han var ansatt som musiker i Forsvarets stabsmusikkorps og Bergen Filharmoniske Orkester, før han fra 2009 hev seg ut i frilandsmarkedet som musiker og dirigent.

Som mange musikere startet Trond i skolekorps, der han spilte kornett og slagverk. Veien videre ble en søken mot risikoen og spenningen med kompliserte, utfordrende og givende verk innenfor samtidsmusikken

 

Sunniva Håkestad Eliassen

Solist

Mezzosopranen fra Finnsnes tok sin mastergrad med fordypning i oratorie- og konsertsang og samtidsmusikk ved Musikhochschule Lübeck i Tyskland. I tillegg tok hun videreutdanningen «Barock Vokal» tilknyttet Johannes Gutenberg-Universität Mainz. De senere årene har hun tatt undervisning hos Marianne Beate Kielland og Berit Norbakken. Sistnevnte startet hun og Solmund Nystabakk tidligmusikkensemblet Ensemble Hyperborea sammen med, i 2018.

Gjennom sin spesialisering innenfor barokkmusikk har Sunniva jobbet med dirigenter som Konrad Junghänel, Andreas Scholl, Michael Hofstetter og Ton Koopman.

Andre dirigenter som Sunniva har sunget med er Steven Devine, Herbert Böck, Terje Kvam, Vivianne Sydnes og Karen Haugom Olsen. Hun har sunget med flere kjente orkestre og ensembler som Akademie für Alte Musik Berlin, NOSO, Ensemble Noor, Hærens musikkorps, Sølvguttene, Hamburger Barockorchester, L’arpa festante München, Concerto Farinelli, Nordwestdeutsche Philharmonie, Die Hamburger Ratsmusik, Hamburger Symphoniker, Barokkanerne, Oslo barokkorkester og Neumeyer Consort.

Flere opplevelser:

27. nov
Eva Weel Skram Falle til ro – ein julekonsert
13. nov
Fortunate Sons: CreedenceMania Ny dato
15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021

Våre samarbeidspartnere