Sammen med Ola Bremnes og Arne Dagsvik har Stine Mari Langstrand, Ingeborg Skomedal Torvanger og Monica Munkvold Døsen i Trio Gnist nylig gitt ut plata "Siste Gnist". 8. juli fremfører de verk fra utgivelsen i Galleri Nord-Norge.

Siste Gnist er historien om Johanne Nielsdatter som var den siste kvinnen som ble brent for hekseri i Norge. Dette skjedde i 1695 i Kvæfjord i Nord-Norge på en tid da religion og overtro spilte en dominerende rolle i vanlige folks liv. Hun var den siste av 303 mennesker i Norge som fikk denne dommen på 1600-tallet. Halvparten kom fra Nord-Norge, de fleste fra Finnmark, og de fleste var kvinner.

Manusforfatter Ola Bremnes har gitt historien nytt liv gjennom tekster med nordnorsk varme, humor og kraftsalver - tonesatt av komponist Arne Dagsvik. Et bestillingsverk gjort av Trio Gnist som har resultert i en moderne kammeropera med musikk, sang og fortelling. 

TrioGnist er en nordnorsk klassisk trio bestående av sang, cello og piano. Trioen er spesialisert innen klassisk musikk, men arbeider også med andre sjangre og uttrykk. I Johanne Nielsdatter får de leke seg i landskapet mellom klassisk, viser, pop og kabaret.  

Helheten i verket balanserer mellom alvorligheten i saken og det humoristiske i slike anklagelser.

OM SOMMERKLANG:

I en tid hvor store festivaler og arrangementer dessverre ikke lar seg gjennomføre, vil serien Sommerklang presentere det beste regionen har å by på. I perioden 17. juni til 15. august vil det gjennomføres mange små konserter og kulturarrangementer tilpasset sommertiden. Litt kortere enn vanlige konserter, og lagt til klokkeslett som gjør at de enkelt skal kunne kombineres med andre opplevelser. For eksempel en lang dag ute i solen. Serien består utelukkende av artister som har en eller annen tilknytning til landsdelen. Her kan man oppleve et bredt tilbud med alt fra allsang med Jenny Jenssen, popmusikk med Inge Bremnes, nordnorsk visesang med Sigrun Loe Sparboe, til jazz med Inger Nordvik. Opplevelser for en hver smak presenteres fra scener spredt over hele byen, både innendørs og utendørs. 

Serien er en del av satsningen Basecamp Nord-Norge, i regi av Harstad kommune, Visit Harstad og byens næringsforeninger. 
Sjekk ut sidene til Visit Harstad for en oversikt over aktiviteter i regionen vår i sommer. 

Flere opplevelser:

27. nov
Eva Weel Skram Falle til ro – ein julekonsert
13. nov
Fortunate Sons: CreedenceMania Ny dato
15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021

Våre samarbeidspartnere