I sommer vil vi tilby omvisninger i utstillingen SYART - Syrian Art Far North som for tiden vises i Galleri Nord-Norge. 

Omvisningen ledes av kunstner og kurator Phadi Mubda. 

Planlagte omvisninger: 

Søndag 21. Juni - Kl. 12:30 og 13:30

Søndag 5. Juli - Kl. 12:30 og 13:30

Søndag 19. juli - Kl. 12:30 og 13:30

Søndag 2. august - Kl. 12:30 og 13:30

Søndag 16. august - Kl. 12:30 og 13:30

NB: Begrenset antall plasser. For å reservere plass, send en e-post til post@harstadkulturhus.no.

Er dere en stor gruppe som ønsker en privat omvisning? Ta kontakt, så tilrettelegger vi gjerne hvis vi har mulighet. 

Internasjonal utstilling med stor spennvidde i sjanger og teknikk 

Utstillingen inneholder verk fra nitten etablerte profesjonelle syriske samtidskunstnere, og inkluderer malerier, skulpturer og digital kunst inspirert av deres fedreland Syria. Seks av dem er fortsatt bosatt i Syria, tretten er spredt over hele verden.

Med utstillingen håper initiativtakerne Phadi Mubda og Adrian Aressønn Norwich å skape en plattform hvor syriske kunstnere som har levd i undertrykkelse kan vise sin kunst uten å bli fordømt eller polarisert på grunn av krig. De håper utstillingen kan bidra til å gi den vestlige verden et mer nyansert bilde av Syria, ved å løfte et annet perspektiv enn det vi er blitt vant til gjennom de siste års nyhetssendinger. Et overhengende motiv er ønsket om å demme opp mot fremmedfrykt, ved å tilby et møtepunkt mellom ulike kulturer.

ÅPNINGSTIDER GALLERIET: 

Fredag: 12.00 - 18.00

Lørdag: 12.00 - 15.00

Søndag: 12.00 - 15.00

OM SOMMERKLANG:

I en tid hvor store festivaler og arrangementer dessverre ikke lar seg gjennomføre, vil serien Sommerklang presentere det beste regionen har å by på. I perioden 17. juni til 15. august vil det gjennomføres mange små konserter og kulturarrangementer tilpasset sommertiden. Litt kortere enn vanlige konserter, og lagt til klokkeslett som gjør at de enkelt skal kunne kombineres med andre opplevelser. For eksempel en lang dag ute i solen. Serien består utelukkende av artister som har en eller annen tilknytning til landsdelen. Her kan man oppleve et bredt tilbud med alt fra allsang med Jenny Jenssen, popmusikk med Inge Bremnes, nordnorsk visesang med Sigrun Loe Sparboe, til jazz med Inger Nordvik. Opplevelser for en hver smak presenteres fra scener spredt over hele byen, både innendørs og utendørs. 

Serien er en del av satsningen Basecamp Nord-Norge, i regi av Harstad kommune, Visit Harstad og byens næringsforeninger. 
Sjekk ut sidene til Basecamp Nord-Norge for en oversikt over aktiviteter i regionen vår i sommer. 

Flere opplevelser:

15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021
02. okt
Schøyen, Skåber & Cess - Tre elefanter i rommet 2021
25. sep
Tore Sagen gjør standup 2021

Våre samarbeidspartnere