Ragnhild Furebotten er kjent for de fleste som felespiller og komponist i Fotefar og Hekla Stålstrenga. Men gjennom hennes 19 år som musiker har det hele tiden vært viktig å gjøre egne soloprosjekt. Konserten KLOPPER byr i hovedsak på nyskrevne slåtter av Ragnhild, som gjenspeiler livets helomvending de siste fem år. Albumet med samme tittel kom høsten 2019, og er Ragnhild sin nyeste utgivelse med egen trio.

KLOPPER ble spilt inn «live» under Festspillene i Nord-Norge 2019 sammen med nyckelharpist Emilia Amper og Frode Haltli på trekkspill. Dette samarbeidet startet da Riksscenen i Oslo spurte Ragnhild om å sette sammen en konsert til kvinnedagen i 2014. Hun inviterte med seg svenske Emilia Amper som da var et helt nytt bekjentskap, i tillegg til mangeårige medmusiker Frode Haltli. Kjemien var umiddelbar mellom de tre og har ført til en rekke ulike samarbeid og konstellasjoner siden den gang.

Da trioen var klar for å spille inn nytt album, kom ideen om å gjøre en live-innspilling med publikum til stede i «studio». Musikerne trives aller best i møtet med publikum, og det er i disse øyeblikkene de kan oppleve at «alt klaffer». I juni 2019 inviterte derfor Ragnhild, i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge og Folkemusikk Nord, til fem konserter på tre dager, der lydtekniker Are B Simonsen satt på loftet og tok opp alle konsertene.

I juni 2021 kommer KLOPPER med Ragnhild Furebotten trio på turné i Troms i regi av Folkemusikk Nord. Denne turnéen var planlagt til 2020, men ble utsatt pga pandemien. I så måte er også supervikar Gjermund Larsen (fele) med istedenfor svenske Emilia Amper. Dette er for øvrig originalbesetningen på trioens debutalbum «Endelig vals» fra 2007.                     

Medvirkende:

Ragnhild Furebotten – fele

Ragnhild er en av landets mest markante folkemusikere og komponister innen sjangeren. Hun har gjort stor suksess i grupper som Majorstuen, Fotefar og Hekla Stålstrenga, har samarbeidet med en rekke andre musikere, og komponert bestillingsverk til teater, danseforestillinger og festivaler. Ragnhild sine soloprosjekter har også fått mye oppmerksomhet, og etter mange nominasjoner med ulike grupper og utgivelser var det med «Never on a Sunday» hun fikk Spellemannpris i 2011.  

 

Gjermund Larsen – fele

Gjermund er komponist, folkemusiker og felespiller fra Verdal. Han er kjent for måten han utfordrer folkemusikktradisjonen med sine sjangeroverskridende  komposisjoner. Larsen har en lang merittliste med blant anna 5 spellemannspriser i fire ulike kategorier, og kongepokal for sitt felespill under landskappleiken 2005. Han var også med på Ragnhild sin første trio-plate «Endelig vals» i 2007.

 

Frode Haltli - trekkspill

Frode utvikla tidlig svært gode tekniske ferdigheter på sitt instrument, og er i tillegg utrusta med en grunnleggende og dyp musikkforståelse. Med dette talentet har han beriket norsk og internasjonal musikk på tvers av sjangrer i over 20 år. Han har gitt ut flere album på prestisjetunge ECM, spilt inn Arne Nordheim sin musikk for akkordeon, samarbeid med musikere som Trygve Seim, Maja S. K. Ratkje, gruppa POING, og komponister som Bent Sørensen og Hans Abrahamsen. Frode har også komponert musikk til teater og ulike bestillingsverk, og han var i likhet med Gjermund med på Ragnhild sin første trio-plate «Endelig vals» i 2007.

 

Flere opplevelser:

29. - 29. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen Ny dato 2022
06. des
No e D.D.E. Jul Igjen
03. des
Dag Sørås: Vrangforestilling Flyttet fra februar

Våre samarbeidspartnere