De prisbelønte filmskaperne, Phil Grabsky og Shoaib Sharifi, presenterer et virkelighetsepos om barndom og manndom, filmet over tjue år i et av de mest krigsherjede hjørnene av kloden. Innledning ved festivalsjef for A Night With Buddha, Maryam Sharifi, og kinosjef Helene Hokland.

Det serveres Afghansk mat, laget av afghanere som bor i Harstad, og er inkludert i billettprisen.

 

My Childhood, My Country - 20 Years in Afghanistan følger reisen til en afghansk ungdom, Mir Hussain, som vokser opp i et land herjet av krig.

Når vi møter Mir første gang, er han en gutt på åtte som leker blant ruinene av Buddhaene i Bamiyan i det krigsherjede landet i Afghanistan, og behandler ødeleggelsene rundt ham som en fantastisk lekeplass. Det er 2002 og i kjølvannet av angrepene på World Trade Center har amerikanske tropper landet i Afghanistan, og dermed startet en tilsynelatende endeløs krig i et av verdens fattigste land. Denne intime dokumentaren følger Mirs reise de neste to tiårene, og forteller en bemerkelsesverdig personlig historie om fattigdommen, ødeleggelsen, ambisjonen og fremgangen som farger afghansk liv i dag.

Nå som en voksen mann med en egen familie og en gryende karriere som nyhetskameramann i Kabul, er Mirs personlige reise med stolthet, motstandskraft og håp sammenvevd med narrativet om nasjonen hans. Mirs historie får selskap av nøkterne kommentarer fra soldater, sentrale politikere og journalister som gir innsikt i det større bildet – suksesser og fiaskoer, rettigheter og urett i løpet av de siste 20 årene med konflikt.

To tiår etter 9/11 og den påfølgende ‘War on Terror’, My Childhood, My Country – 20 Years in Afghanistan tilbyr et unikt personlig innblikk i en av de mest ødeleggende konfliktene i det 21. århundre. Etter en billion dollar brukt av 40 land og 150 000 tapte liv, spør filmen om det var verdt det for Mir, hans land og verden?

Regi: Phil Grabsky og Shoaib Sharifi (UK, 2021 – filmet i Afghanistan)

Språk: Dari og engelsk

Teksting: Engelsk

Aldersgrense 15 år.

 

Om KinOmatisk:

KinOmatisk er et unikt og populært film- og matkonsept. Du er invitert til tankevekkende og bevegende opplevelser. KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir filmfaglig påfyll og serverer lekker mat. Maten er fra det samme landet som filmen er fra, og den serveres i samme salen som filmen vises. Det er også en bar i salen.

Velkommen til hyggelige og opplevelsesrike kvelder!

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere