Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo med tre album kåret til «Top of the World» av magasinet Songlines. Både Summers og Silvola har aktive solokarrierer som musikere og komponister, og deltatt i store prosjekter på tvers av sjanger og landegrenser. Musikken springer ut fra folkemusikkens rytmiske driv og fokus på gode melodier, med elementer fra eksperimentell jazz, utradisjonell pop, samtids- og verdensmusikk.

Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra The Highlands. Hun har master i norsk folkemusikk fra NMH på hardingfele. Silvola er en allsidig gitarist og produsent, samt en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk. Han er opprinnelig fra Finland, men har vokst opp i Tromsø.

Denne konserten er et bestillingsverk støttet av norsk kulturråd til Nordlysfestivalen 2022, med påfølgende turné. Scene Nord har i lag med musikerne og festivalen satt sammen strykekvintetten som spiller med duoen. Kvintetten består av to landsdelsmusikerne fra SN, samt tre frilansere fra, eller bosatt i nord, og i lag med duoen representerer de hele seks nasjonaliteter. Ensemblet tar lytteren med på en reise gjennom rasende stormer, idylliske soloppganger, nattlige vandringer og ville dansefester.

Sarah-Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar