OBS! På grunn av sykdom må dessverre konserten avlyses.  Alle billetter refunderes automatisk. Vi beklager det inntrufne, og håper vi ses ved en annen anledning.

Harstadserien inviterer til ny konsertsesong og sammen med Musikk i Nordland sparker vi gang et nytt år ved å ta publikum med på en magisk vinterreise inn i de tyske vinterkledde skoger og østerrikske alper. Vår fantastiske klarinettrio spiller denne kvelden tre tysk/østerrikske verk av tre store komponister – Mozart, Bruch og Schumann!

Wolfgang Amadeus Mozart – Kegelstatt Trio

 1. Andante
 2. Menutto
 3. Allegretto

Om stykket:
Mozart er mest kjent for sine ekstraordinære pianokonserter, og de fleste av oss vil kanskje tro at hans deltakelse i dette stykket skulle være pianodelen, men det var faktisk bratsjdelen Mozart skrev til seg selv. Klarinettisten Anton Stadler, som Mozart komponerte sin Klarinett kvintett K. 581 for i 1789, spilte dette stykket sammen med Mozart selv og hans pianostudent Franziska Jacquin.  

Historien sier at Mozart komponerte dette stykket etter at han hadde besøkt en bowlinghall, men det kan også bare bunne ut i at stykket innehar to duosegmenter for bassklarinett.

Det er flere andre distinktive aspekter til dette stykket, blant annet dets tilbakelente tempo.

 

Max Bruch – 8 stykker for Klarinett, Bratsj og Piano, Op.83

 1. Allegro con moto
 2. Andante con moto
 3. Allegro Agitato
 4. Allegro vivace, ma non Troppo

Om stykket:
Max Bruch var 72 år da han i 1910 komponerte dette stykket Acht Stucke Op.83 til sin sønn, Max Felix, som var profesjonell klarinettist. Verket er skrevet i en sen, men konservativ romantisk stil, langt fra det samtidsmusikk-universet Bruchs vanligvis opererte i. Dette verket er dypt, intenst, lidenskapelig og intimt.  

 

Robert Schumann – Märchenerzählungen, Op. 132 (Fairytale Narrations)

 1. Lebhaft, nicht zu schnell
 2. Lebhaft und sehr markirt
 3. Ruhiges Tempo, mit zarten Ausdruck
 4. Lebhaft, sehr markirt

 Om stykket:
Dette er et av Schumann siste komposisjoner, og han bruker den samme instrumenteringen som Mozart i Kegelstatt Trio. Verkets fire satser blir beskrevet som fire eventyr og er Schumanns musikalske visjon av det pittoreske, urealistiske og imaginære. 

 

Medvirkende musikere:

Nino Felbab – Klarinett
Lazar Miletic – Bratsj
Dimitris Kostopolous – Piano

 

Flere opplevelser:

12. feb
Dyrene i Hakkebakkeskogen 70-års jubileum
11. feb
Bellamy Brothers
21. jan
Nyttårskonserten UNG
07. jan
Nyttårskonserten 2023

Våre samarbeidspartnere