deLillos har i 30 år vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

De har vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. Bandet ble dannet i Oslo i 1984. Siden har de blitt regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. De fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. deLillos har i senere tid vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene, samt i klassen Popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for Smak av honning i 1995 og tidenes norske hit for Neste sommer i 2001.

Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen.

deLillos feiret i 2015 30-årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene "Peiling på seiling",  "La oss bli fri for all nostalgi" og "Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret", 4 singler på digitale plattformer samlet på de 2 vinylsinglene "Se på et tre" og "Yoko", og albumet "Dum som et mennenske" som alle har fått gode anmeldelser.

deLillos består av:

Lars Lillo-Stenberg

Lars Lundevall

Lars Beckstrøm

Øystein Paasche

 

deLillos siste album "Evige dager" utgitt i januar 2022 har høstet strålende anmeldelser:

VG: deLillos mest vitale plate på årevis.

Dagbladet: deLillos overgår seg selv.

Musikknyheter: Solide veteraner med to knallsterke låter som er 18 spor.

Dagsavisen: Mot nye horisonter. Etter 35 år er deLillos istand til å finne på noe nytt.

NTB: Strålende nytt album fra deLillos

iTromsø: Et band man aldri kan vende ryggen til.

 

I oktober 2022 slapp de singlen "Nå er jeg inspirert av Veronica Maggio". Hør den her:

 

 

Flere opplevelser:

26. jan
Harm og Hegseth GLITTER, K*K OG SANG
09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
30. sep
Halvor Johansson Halvorsprat

Våre samarbeidspartnere