Bodø Rhythm Group (BRG) inviterer til jazzkonsert med Marit Sandvik og Jørn Øien.

De fantastiske musikerne i jazztrioen Bodø Rhythm Group (BRG) inviterer publikum til jazzkonsert av ypperste klasse i Harstad kulturhus. Sammen med jazzlegendene Marit Sandvik (vokal) og Jørn Øien (tangenter) ønsker de å ta publikum med på en reise inn i jazzen mange varierte landskap og uttrykk.

Marit Sandvik har et langt liv bak seg som utøvende musiker, hele tiden med Nord-Norge som base, og med jazz og brasiliansk musikk som sine to hovedretninger. Store og små ensembler har vært og er hennes arena, enten hennes rolle er som bandleder eller som gjestesolist. Duoer, jazz combos, storband, kammerorkestre, kor, vokalgrupper; hun trives i mange settinger.

Sandvik både skriver og arrangerer musikk og har flere egne plateutgivelser bak seg i tillegg til de mange utgivelsene hvor hun deltar som solist. Hun er også tekstforfatter, og blir berømmet for sine flertydige tekster som inviterer lytteren til å dikte med. Sandvik selv sier at det er slik hun oppfatter musikk, og dermed også vil at tekstene skal fungere. Også hennes gjendiktninger blir møtt med begeistring og positive tilbakemeldinger. Det gjelder for eksempel hennes gjendiktning av O, helga natt. Den finnes på Tore Johansens utgivelse Natt, lys.

«Jeg ble litt skuffet etter konserten med Marit Sandvik & Nova Onda da jeg kom ut fra Kulturhuset og ikke var på Copacabana. For etter å ha blitt hensatt til brasilianske stemninger i halvannen time, var det litt rart å komme tilbake til hverdagen. Marit Sandvik er brasiliansk musikk i kropp og sjel, og dette var musikk til å få energi av». Det skrev Harstad Tidende etter konserten med Marit Sandvik & Nova Onda i 2018.

Jørn Øien,(f.1968) jazzpianist, keyboardist og komponist opprinnelig fra Narvik. I forbindelser med musikkstudier i Tromsø på slutten av åttitallet, kom han raskt inn i byens musikkmiljø og ble raskt en markant og mye benyttet musiker i det nordnorske jazzmiljøet, både på klubber, turnéer og festivaler. Etter 9 år i Tromsø, derav 3 år som landsdelsmusiker i jazzgruppa Jazz i Nord, flyttet han i 1996 til Oslo. Der markerte han seg etterhvert som en etterspurt utøver på øverste hylle blant landets jazzpianister og keyboardister. Han har medvirket på ca 50 CD innspillinger og turnert på festivaler og klubber i inn- og utland. Han er aktuell som pianist med Petter Wettre, Rebekka Bakken, Harr og Hartberg i tillegg til egne band som Avantgong og Mapping Oceans

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble med tre svært eminente jazzmusikere av internasjonalt kaliber, som Stormen Bibliotek i Bodø er så privilegert å ha som sine ansatte. Den rytmiske trioen anno 2021 består av musikerne: Martin Högberg(gitar), Finn Sletten (trommer) og Christo Stangness (bass)

Med en samlet merittliste som inkluderer samarbeid med store lokale og internasjonale stjerner som: Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman, Unni Wilhelmsen, Nora Brockstedt, Kenny Wheeler, Jan Gunnar Hoff, Bjørn Alterhaug, Soetkin Baptist og Terje Nilsen for å nevne noen få.

Du er herved invitert til en aften som kan ta deg med på en reise i grenseland mellom country, vise, jazz og latin, så hold av denne kvelden for en forrykende konsertopplevelse utenom det vanlige.

Dette er jazzmusikk fra øverste hylle med svært meriterte solister og en jazztrio du burde stifte bedre kjennskap med. Vel møtt!

11. feb
Bellamy Brothers Februar 2023!
04. des
Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet Ringe inn - viser på veien