Kan moderne og eksperimentell samtidsmusikk tangere uttrykk man ellers kjenner fra jazz, rock og pop? Konserten Blasted Big Band Bliss presenterer tøff og groovy samtidsmusikk, som på skamløst vis leker med, stjeler og dekomponerer elementer man vanligvis forbinder med populærmusikk.

I dette ambisiøse prosjektet får vi høre et stort sinfoniettaensemble, satt sammen av Arktisk Sinfonietta fra Tromsø og det tyske samtidsmusikkensemblet El Perro Andaluz fra Dresden, i tillegg til saxofonist Ola Asdahl Rokkones som solist. Dirigent er Lennart Dohms fra Sveits. Det blir blant annet norgespremierer på saxofonkonsertene "ALO - a loud voice, talking, whining, yelling, riot" av Erik Stifjell, og "...loops for Al Jourgensen" av Bernhard Lang. Saxofonsolisten blir her utfordret i grenselandet av hva som er mulig på instrumentet, blant annet med to saxofoner samtidig, og med saxofon uten munnstykke.

På programmet står også verket "Antarctica" av Steingrimur Rohloff, der musikerne spiller sammen med og interagerer med en videoinstallasjon - en nesten fysisk sammensmelting av video og musikk.

Arktisk Sinfonietta i Tromsø er et prosjektensemble som engasjerer en rekke frilansere og profesjonelle musikere til jevnlige konserter med ny musikk. Ensemblet står i dag som en av de sterkeste forkjemperne for fremføring av eksperimentell samtidsmusikk i Troms og Finnmark, og står både bak flere bestillinger og urfremføringer, samt turnéer over hele storfylket.

El Perro Andaluz har siden etableringen i 2007 blitt et av de mer anerkjente samtidsmusikkensemblene i Tyskland, og sikter svært høyt når det gjelder musikalske ambisjoner.
Finn ut mer om El Perro Andaluz her: www.elperroandaluz.de
Få en smakebit av programmet her: https://vimeo.com/410332283  

Ola Asdahl Rokkones er en musiker som står frem som en sterk solist både innenfor klassisk musikk, samtidsmusikk og jazz. Han har blant annet har vært solist med Mariinsky Symfoniorkester to ganger, og er jevnlig å høre på scener i Norge og utlandet. Bak seg har han 9 albumutgivelser med en rekke forskjellige konstellasjoner og sjangre.

 

Flere opplevelser:

09. des
Bjørn Tomren Med et anstrøk av jul
06. okt
Brit Floyd 50 years of Dark Side
14. jun
Nordic unrest - Oda Voltersvik Harstadserien
03. jun
Fjordkraft "På scenen" 2023 TIX, Capow x 2G og Beathoven

Våre samarbeidspartnere