Kjære publikum,

Nyttårskonserten 2021 må dessverre avlyses som følge av Covid-19.

Alle som har kjøpt billett får disse refundert.
Billetter kjøpt på nett blir automatisk refundert. På grunn av stor pågang vil det kunne ta 1-2 uker før pengene er tilbake på den kontoen du brukte da du kjøpte billettene. Vær obs på at refusjonen vil kunne legge seg tett opp til kjøpsdato på bankutskriften. Hvis billettene ble helt eller delvis betalt med gavekort, vil beløpet tilbakeføres til gavekortet.

Hvis billetten er kjøpt over disk ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no, med billettnummer og telefonnummer. Du kan også velge å bytte billettene til et gavekort med 2 års varighet som kan brukes på et fremtidig arrangement.

BILLETTLUKEN:
Billettluken er åpen mandag-lørdag mellom 12:00-14:00.
Dere kan også ta kontakt pr. e-post: post@harstadkulturhus.no eller telefon: 770 28100 (betjent i ukedagene).
Ha gjerne med billettnummeret klart når dere kontakter oss.

Hærens musikkorps har kommet med en uttalelse i forbindelse med avlysningen:

Med bakgrunn i regjeringens nye anbefalinger rundt smittevern for de neste 14 dager avlyser Hærens musikkorps sine Nyttårskonserter i Harstad 9.1, Narvik 15.1 og Sortland 16.1.

Forsvaret følger hele tiden de gjeldende smitteverntiltakene og nasjonale føringer, dette ligger også til grunn for vurderingen.

Regjeringen ber oss alle om å vente med å gjenoppta sosialt liv til det har gått 14 dager, i det som blir en sosial nyttårspause for alle.

Hærens musikkorps følger denne anbefalingen og ser frem til å kunne invitere publikum til nye konserter når situasjonen har bedret seg.

Vi beklager de ulempene dette medfører.
Ta vare på hverandre, vi gleder oss til å se dere igjen.

---------------------------------------------------------

Det har vist seg å være utfordrende å planlegge kulturarrangementer i en tid hvor de gjeldende restriksjonene endrer seg fra uke til uke. Over hele landet har konsert- og teaterarrangører måttet tilpasse seg og endre spilleperioder, og dette har dessverre medført at tidligere annonserte konferansier Vidar Magnussen blir forhindret i å delta på vår nyttårsturné i Harstad, Narvik og Sortland januar 2021.

Den gledelige nyheten er at konsertene går som planlagt, og vi har fått en kruttsterk erstatter i komiker Rune Andersen.

Rune er en av landets fremste showkomikere, med hele fem soloshowsuksesser på CV’en. Han er kjent for sine fantastiske parodier, så det er gode muligheter for at flere av landets mest profilerte politikere, artister og TV-personligheter dukker opp på scenen i Runes skikkelse.

Med flere tiårs erfaring fra TV og radio og stor suksess med sine soloshow er det få som kan matche Rune Andersens egenskaper som komiker, parodiker og entertainer. Hans iboende musikalitet og teft for musikalsk humor gjør at vi gleder oss stort til å oppleve han lede årets Nyttårskonsert.

Årets sangsolist, Adrian Angelico, dirigent Christian Eggen og musikerne i Hærens musikkorps ønsker Rune Andersen velkommen på laget. Sammen skal de skape nyttårsstemning for publikum i Harstad, Narvik og på Sortland.

Tromsøværingen Adrian Angelico gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien Muitte Mu kombinerte joik med klassisk sang. Angelico har spesialisert seg på, så kalte, bukseroller i mezzo-leiet og hans internasjonale karriere har skutt fart. Han har allerede rukket å synge i Hellas, USA, Kina, England, Tyskland, Italia og Frankrike foruten Skandinavia. I disse dager venter han på å gjøre gjestespill på Staatsoper Berlin, English National Opera i London og Det Kongelige Teater i København I Norge han hatt store roller som Octavian i Strauss Rosekavaleren, Cherubino i Figaros bryllup, Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevakt og Komponisten i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss. Det klassiske nettstedet Bachtrack i London skrev følgende: «He sang with an intense idealism. His voice is ideally suited for Strauss’ trouser roles, with a burnished chest register and a gleaming top.» Hans stemme beskrives som klar, lyrisk, dristig og fleksibel.

Dirigenten, komponisten og pianisten Christian Eggen er en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i norsk musikk. Hans aktiviteter omfatter samtidsmusikk, sjangeroverskridende prosjekter, installasjoner, dramaproduksjoner for radio og tv, film, teater, jazz, opera og klassisk musikk. Han har gjort flere prosjekter i samarbeid med Forsvarets musikk. Hærens musikkorps gjestet han sist under Iliosfestivalen i fjor sammen med Kari Slaatsveen og produksjonen Men sola kommer i hvert fall tilbake.

I hele 27 år har Hærens musikkorps tradisjonsrike Nyttårskonsert gått av stabelen i starten av januar. Det hele startet i Harstad kulturhus i 1994 og etter hvert som flere steder meldte sin interesse har det blitt en Nyttårsturné. Harstad, Narvik og Sortland får besøk i 2021, og vi tar selvsagt hensyn til koronaens begrensninger.

Solist: Adrian Angelico
Konferansier: Rune Andersen