Aktuelt

Trygg og frisk på arrangement

Alt du lurer på om korona på Harstad Kulturhus.
Oppdatert 31.05.21

De fleste arrangementer frem i tid går foreløpig som planlagt, mens noen få ikke lar seg gjennomføre slik situasjonen er i dag og må derfor utsettes eller avlyses, noen ganger på kort varsel. Vi informerer løpende om hvilke arrangementer dette gjelder her på våre nettsider, på Facebook, og via mail til de som har kjøpt billett på nett. Skulle et arrangement bli avlyst eller utsatt, vil kjøpte billetter bli refundert eller flyttet til ny dato.

Om et arrangement gjennomføres er det en avgjørelse som tas i samråd med lokale helsemyndigheter, og med omfattende smittevernstiltak. (Se video her).  

Vi tilpasser gjennomføringen og våre smitteverntiltak til de enhver tid gjeldende regler. For tiden kan det medføre en del omrokkeringer av publikum inne i salen. Det er med andre ord ikke sikkert du kan sitte i setet som står på billetten. Følg vertens henvisninger ved ankomst, så vil de hjelpe deg å finne plass i trygg avstand til resten av publikum. 

Vi oppfordrer alle til å følge rådene fra nasjonale og lokale myndigheter nøye. Sjekk ut nettsidene til Harstad Kommune, og Facebook-sidene deres for oppdateringer.

Hold hodet kaldt og hjertet varmt i denne situasjonen, og vær ekstra oppmerksom på å følge de nasjonale smittevernsreglene. ❤️

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harstad Kulturhus tar smittevern på det største alvor, og har iverksatt flere tiltak for at det skal være trygt å delta på arrangementer i våre lokaler. Her er en oversikt over de viktigste tiltakene.

Generelle smittevernråd:

Vi gleder oss til å endelig ta imot dere igjen, i trygge rammer. Her er de tre viktigste tiltakene:

  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hold minst 1 meter avstand til alle andre enn de du bor sammen med. Dette gjelder i alle situasjoner.
  • Husk god hånd- og hostehygiene.

 

Billettkjøp:

Vi oppfordrer publikum så langt det er mulig om å kjøpe billetter på forhånd på nett. Ved billettkjøp i billettluke anbefaler vi kontaktløs kortbetaling (tæpping). Kontaktdetaljer må oppgis ved billettkjøp, og informasjonen beholdes i 2 uker etter arrangement for eventuell smittesporing.

Trenger du hjelp til kjøp på nett? Ta kontakt på telefon 77028100, så hjelper vi dere gjennom!

Når man kjøper billetter til nummererte plasser på nett sørger billettsystemet automatisk at det er avstand mellom hvert kjøp. En husstand kan sitte sammen, men vennegrupper må kjøpe enkeltbilletter for å kunne opprettholde riktig avstand. (Husk at dersom du kjøper billetter til flere enn deg selv, må du selv ha oversikt over hvem du kjøpte billetter til).

Registrering av navn og telefonnummer:
Alle som deltar på et arrangement må være registrert med navn og telefonnummer. Dette er i tilfelle behov for evt. smittesporing. Kontaktinformasjonen beholdes i 2 uker etter arrangementet.  Ved billettkjøp på nett blir du bedt om å legge inn denne informasjonen selv, ved at du må logge inn for å gjennomføre kjøp.

Plassbegrensninger og avstand i salene:

Dagens regler sier at det kan være maks 200 publikummere på faste anviste plasser pr. arrangement, med 1 meters mellomrom mellom alle som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære. I storsalen vil det nå si 1 sete mellom hver gruppe. Vi har imidlertid god plass i storsalen, og velger derfor å holde 2 seters mellomrom mellom hver kohort, for ekstra trygghet. Publikum plasseres også primært på annenhver rad, eventuelt i sikk-sakk-mønster for å opprettholde ekstra god avstand også mellom radene. Har du behov for å forlate raden din under forestilling, ber vi deg snu ryggen til annet publikum når du passerer.

På arrangementer i unummerert saler vil våre salsverter vil være behjelpelig med å finne plasser til deg og følget ditt, i trygg avstand til andre.

På arrangement med nummererte seter sørger billettsystemet automatisk for at du kan kjøpe sammenhengende billetter til medlemmer av samme husstand og at avstanden til andre i salen automatisk blir ivaretatt.

På arrangementer hvor billettsalget startet før koronapandemien rammet, vil det i noen tilfeller være nødvendig å flytte på publikum for å opprettholde avstand. Det vil si at vi ikke kan garantere at de samme plassene som du kjøpte, gjelder. Dette vil du som regel få informasjon om på forhånd før arrangementet du skal på.

 

Når du kommer til kulturhuset, Galleri Nord-Norge eller andre lokaler med arrangementer i vår regi:

Kom tidlig! Vær obs på at det tar noe lengre tid enn vanlig å komme seg inn og ut av salene, da det er nødvendig å opprettholde minst 1 meters avstand også i disse situasjonene. Vi anbefaler derfor alle å komme i god tid før konsertstart. Normalt åpner vi dørene 30 minutter før arrangementsstart. 

Benytt deg av håndspriten. Vi har plassert ut håndsprit i foajéene, i billettluken og i baren, og anbefaler alle å benytte seg av denne før man tar på rekkverk, dørhåndtak o.l.

Servering: Det er mulig å handle i baren i kulturhuset når den har åpent. Det vil være informasjon om hvilke forestillinger det gjelder inne på arrangementet her på våre hjemmesider. Vi oppfordrer til å betale kontaktløst med kort, og til å holde avstand til publikum og serveringspersonell. Drikke bestilles i baren, og severes ved bordet. Unngå mingling med drikke i hånden. Det er tillatt å ta med drikke inn i salen. 

Renhold: Vi har forsterket renhold av alle arenaer spesielt ved alle kontaktpunkter.

Smittevern på og bak scenen

Vi har strenge smittevernregler for alt arbeid som foregår på og bak scenen. I enkelte scener vil du se utøvere som er nærmere hverandre enn en meter. Da er det greit å vite at dette er i tråd med nasjonale retningslinjer, og at alle nærsituasjoner er nøye risikovurdert.

Avlyste og utsatte arrangementer: 

Vi jobber på spreng med å få på plass nye datoer for de forestillingene som blir utsatt, og håper på tålmodighet fra dere. Allerede kjøpte billetter vil være gyldige også på ny dato. Vi håper flest mulig velger å beholde billettene sine i påvente av ny dato. Hvis det ikke er mulig å benytte billettene på den nye datoen, enten selv eller ved å gi de i gave, eller hvis arrangementet er avlyst, kan du bytte billettene til et gavekort med 2 års varighet som kan brukes på et fremtidig arrangement. Hvis det ikke er en aktuell løsning for deg, vil det være mulig å få refundert kjøpet. 

Vi holder dere oppdatert om nye datoer via våre hjemmesiderFacebook-sider og på e-post til de av dere som har kjøpt billetter på nett.

Våre samarbeidspartnere