Aktuelt

Familiesøndag i Harstad Kulturhus

Stor nyhet til alle familier!

Vi forsterker vår satsing på barn og unge, og er stolte over å endelig kunne lansere programserien "Familiesøndag i Harstad Kulturhus". Gjennom 8 søndager i 2020 kan barn og familier i alle aldre og fasonger boltre seg i kunstneriske opplevelser av høy kvalitet, i en ramme som forsterker og underbygger opplevelsen. I tillegg til den høye kvaliteten har også arrangementene det til felles at de finner sted i Lillesalen søndager kl. 14:00, og billettene koster 125,- pr. pers. 

Her er de fire første arrangementene:

26.januar 2020
RYTMER FRA VERDENSROMMET

Vi brakåpner serien med den anerkjente barneforestillingen Rytmer fra Verdensrommet. Forestillingen har vært satt opp på Det norske teateret og har turnert i Den kulturelle skolesekken i mange år. I Rytmer fra Verdensrommet følger vi to trommonauter som, ved hjelp av musikk og spennende teknologi, redder planeter fra farlige asteroider. Se for deg en stor stjernehimmel som farer mot deg, mens et barn på 7 år styrer med en Ipad hvor stjernehimmelen beveger seg. Du blir tatt med på en spennende rytmisk og visuell romreise med mye publikumsdeltagelse. Publikum er med på å styre laserstråler med en Wii-kontroller, og ved hjelp av røykmaskin, laserlys, surroundlyd og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet. Det er spenning, glede og utfordringer, og vi kan garantere en forrykende opplevelse denne søndagen.    

Trommonauter: Peter Baden og Mads Johansen. Elektronikk og visuell kunst: Knut Sævik
Aldersgruppe: 6-12 år, men denne forestillingen er så spektakulær at den kan passe for yngre og eldre barn i alle aldre.

LES MER OG KJØP BILLETT HER

 

23.februar 2020
MEG OG KAMMERATEN MIN

Nummer to ut i denne serien er Meg og Kammeraten min. Sokken min er våt, Tissedansen, Hvilken oppgang bor du i?, Gjenta-jenta og Jenta på månen er bare toppen av et BERG sanger Meg og Kammeraten min har laget de siste årene.

Ingen tema er for små eller store for Meg og Kammeraten min.

Å være så tissetrengt at du finner opp en ny dans, være forelsket, men så veldig forvirret blant alle ringeklokkene i naboblokka, å kjenne seg ensom, trøtt eller å ha en bestefar som har en kjæreste som ikke er bestemor, eller for eksempel en nestbestekompis som er en robot eller å sove som en stein er alle fortellinger som vil bli sunget lenge.

Medvirkende: Martin Hagfors og Erik Johannessen.
Passer for aldersgruppe 6-12 år.

LES MER OG KJØP BILLETT HER

 

29.mars 2020
MUSLING MED MELK - TONJE UNSTAD

I mars får vi besøk av Musling med melk, av Tonje Unstad. Denne forestillingen var et bestillingsverk til Harstad kulturhus i 2018, og for den ble Tonje Unstad nominert til Spellemannpris samme år. Nå er vi klare for et gjensyn med Musling med melk, til glede for nye og gamle tilhørere.

Fest dykkermaska for en forunderlig reise, når Tonje og musikerne hennes tar oss med ned i havet for å se nærmere på børstemakk, sjøormer og rare maneter. Og ikke nok med det; en fæl og berykta sjørøver seiler rundt på havets bunn, og tang og tare skjuler glitrende hemmeligheter! Denne musikalske forestillingen vil forundra, overraske og more barn i alle aldre i lang tid fremover.

Medvirkende: Tonje Unstad, Mikael Nilzén og Gunnar Augland.
Passer for aldersgruppe: 4-12 år.

LES MER OG KJØP BILLETT HER

 

10. mai 2020
Catharina Chen - ANIMA

Catharina Chen regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk og hun er tidenes yngste orkesterleder ved Den Norske Opera & Ballett. Hun kommer til Harstad i mai og med seg i bagasjen har hun konsertforestillingen Anima.

Anima betyr sjel på latinsk. Ordet klinger fint i øret, og det handler om tanker og følelser. Vi er alle forskjellige, med ulike tanker og følelser.
Catharina kombinerer mye forskjellig musikk i en form som nettopp kan gi rom for forskjellige tanker og følelser.

Catharina sier dette om å spille for barn og unge: "Gjennom mitt liv og yrke har jeg også i snart 7 år spilt en del skolekonserter rundt om i landet og fått lov til å vokse og lære meg selv å kjenne som kunstner. Barn er ufiltrerte, de er ærlige og de gir full tillit til rommet og oss kunstnere. Derfra skapes øyeblikkene. Jeg kaller barna for "raw", nettopp fordi de lever i nuet."
Med musikken i fokus, og med hver enkelt barns energi og tilstedeværelse, blir konserten unik i form av at hun spiller på barnas energi. Slik er også barna med på å forme konserten.

Passer for aldersgruppe: Fra 5 år, men da det er en non-verbal konsert, kan også yngre barn få glede av denne.

LES MER OG KJØP BILLETT HER

 

Vi ønsker alle familier velkommen til

Familiesøndag i Harstad Kulturhus i 2020!

 

 

 

 

Våre samarbeidspartnere