En forestilling som kjønnsidentitet og vennskap Av Rimfrost Teaterensemble og Jenny Svennson.

Tobias har slått neseblod på Gøran – skolens skumleste gutt. «Ingen jenter får være med!» sa Gøran, men han vet jo ikke at Tobias ikke er Cecilie selv om han ser sånn ut.

Ikke engang mamma og pappa vet at Tobias ikke er Cecilie. Bestevennen Pauline og den usynlige dinosaureksperten Konrad er de eneste som vet, og de prøver å hjelpe. Likevel føles det like ille som da meteoren kolliderte inn i jorden og dinosaurene døde. Hvordan skal Tobias forklare for alle sammen hvem han egentlig er? Kanskje er det nettopp en meteor som må til før ting kan bli bra igjen.

Tobias og dagen det smalt er en forestilling som kjønnsidentitet og vennskap. Prosjektet, som tidligere hadde arbeidstittelen Piggsveis, er initiert av Rimfrost Teaterensemble og utarbeidet i samarbeid mellom ensemble og dramatiker, med utgangspunkt i intervjuer. Takk til alle intervjuobjektene og samtalepartnerne våre som har delt av sine historier og tanker rundt kjønnsidentiet og -mangfold.

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Rimfrost Teaterensemble, gjennomført med støtte fra Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Statens kunstnerstipend. Forprosjekt og tekstutvikling ble gjennomført med støtte fra Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Ferske Scener, Tromsø Kommune, Seanse – senter for kunstproduksjon, ArtLab v/ Hålogland Teater og Radart.

Rimfrost ønsker å rette en takk til: Intervjuobjektene, FRI Troms, Rosa Kompetanse, Harry Benjamins Ressurssenter, Stensveen Ressurssenter, Rådstua barne- og ungdomsteater, Elevene ved Bratteberg skole, andreklasse på Gyllenborg skole, Teatergruppa Lille Globus, Ann Therese Lotherington, Ida Løken Valkeapää, Kristin og Bernt Bjørn, Rebekka Brox Liabø, Toril Solvang, Marius Lien, Trude Øines, Nina Wester, Inger Buresund og alle andre som har støttet og løftet frem dette prosjektet.

KUNSTNERISK TEAM:

IDÉ: Kristine Myhre Tunheim
REGISSØR: Morten Røsrud
DRAMATIKER: Jenny Svensson
DRAMATURG: Lina S. Killingdalen
SCENOGRAF OG KOSTYMEDESIGNER: Mari Lotherington
LYSDESIGNER: Øystein Heitmann
KOMPONIST OG LYDPRODUSENT: Aggie Peterson
SKUESPILLERE: Kristine Myhre Tunheim, Jonas Delerud og Alexander Rindestu

PRESSEN MENER: 

5'er iTromsø - Fornøyelig og alvorlig! http://www.itromso.no/kultur/2017/11/23/Forn%C3%B8yelig-og-alvorlig-15649629.ece
5'er Nordlys - Fin forestilling om kjønn og identitet. https://www.nordlys.no/ht/anmeldelse/aggie-petterson/dette-trodde-jeg-skulle-bl…

Flere opplevelser:

09. jun
Sommerkonsert i Harstad i regi av Håndballklubben Landsås
09. apr
Folk og Røvere i Kardemomme By Riksteatret
03. mar
Tonje Unstad Urpremiere barneforestilling

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende