Velkommen til en aften med kontrabass og orgel i ærverdige Trondenes Kirke. 

Kontrabassen trakteres av Knut Erik Sundquist. Det lyder så lekende elegant og vakkert at du aner en utøver som tar musikken på alvor. Han studerte kontrabass under legendariske professor Ludwig Streicher i Wien. Etter studiene har han livnært seg både som solobassist og musiker i Europas mest kjente orkestre: Mahler Chamber Orchestra (Berlin), Ensemble Modern (Frankfurt), Lucern Festival Orchestra (Abbado) m.fl

Knut Erik Sundquist en stor humorist og kommunikator. Han behandler sitt instrument med avslappet virtuositet. Han er bosatt i sitt elskede Nord-Norge (Harstad), og spiller gjerne med musikere og artister i helt andre sjangere enn den klassiske. Derfor trives han overalt, enten det er Carnegie Hall i New York, eller i et lite grendehus langt nord for polarsirkelen. 

Orgelspillet er det den eminente organisten Maria-Daniela Raasch som står for. Hun har lang fartstid som organist, og er for tiden kantor i Trondenes Kirke. Hun står også bak festivalen Trondenesdagene. 

OM SOMMERKLANG:

I en tid hvor store festivaler og arrangementer dessverre ikke lar seg gjennomføre, vil serien Sommerklang presentere det beste regionen har å by på. I perioden 17. juni til 15. august vil det gjennomføres mange små konserter og kulturarrangementer tilpasset sommertiden. Litt kortere enn vanlige konserter, og lagt til klokkeslett som gjør at de enkelt skal kunne kombineres med andre opplevelser. For eksempel en lang dag ute i solen. Serien består utelukkende av artister som har en eller annen tilknytning til landsdelen. Her kan man oppleve et bredt tilbud med alt fra allsang med Jenny Jenssen, popmusikk med Inge Bremnes, nordnorsk visesang med Sigrun Loe Sparboe, til jazz med Inger Nordvik. Opplevelser for en hver smak presenteres fra scener spredt over hele byen, både innendørs og utendørs. 

Serien er en del av satsningen Basecamp Nord-Norge, i regi av Harstad kommune, Visit Harstad og byens næringsforeninger. 
Sjekk ut sidene til Visit Harstad (www.visitharstad.com) for en oversikt over aktiviteter i regionen vår i sommer. 

 

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
03. mar
Så som i himmelen Nordland Teater
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons

Våre samarbeidspartnere