Hærens musikkorps avslutter sommerserien "SommerKlang" i Harstad med et feststemt program. Vi tør påstå at korpset byr på seg selv når sommeren avrundes med utekonsert. Her blir det verk som hedrer alle hardtarbeidende, spesielt i koronatiden, med kjent stoff fra blant annet Grieg, Shostakovich og Lumbye, og ikke minst litt tull og tøys.

Som kveldens programvert har vi fått med oss Harstads egen Ronny Fyhn Hansen. Kjent for mange fra Stand-Up Harstad-scenen og sin blogg Iskanten. Ronny sier selv at han har en overutviklet kommentartrang, gjerne med humoristiske vendinger. Nå hiver han, eller kanskje korpset, seg ut på dypt vann med å kommentere et klassisk blåseorkester og et klassisk program.

Dirigent Aage Richard Meyer er kanskje et ukjent navn, men som en av landets unge meget lovende dirigenter vil han snart gjøre seg bemerket landet, for ikke å si verden, over. Fra januar i år har han jobbet som assistentdirigent i Bergen filharmoniske orkester, samtidig som han sluttfører sin mastergrad ved universitetet i Stavanger, under Peter Szilvay, Jukka Iisakilla og Bjarte Engeset. Han har dirigert flere av de kjente symfoniorkestrene og militærkorpsene, og nå har turen kommet til oss i nord.

Program:
Fanfare for the Common Man – Aron Copland
Candide ouverture – Leonard Bernstein
Hagby’s Trombone – Jerker Johansson
Bryllupsdag på Troldhaugen – Edvard Grieg
Typewriter – Leroy Anderson
Entry of the Gladiators – Julius Fucik
The Golden Age Of The Xylophone – Floyd Werle
March fra Jazz suite nr. 2 – Dmitri Shostakovich
The Duck and the Woodpecker – Jerker Johansson
Tordenskjold udi action – Johan Halvorsen
Armenian Dances, Gna Gna – Alfred Reed
«Håndsprit» galoppen – Hans Christian Lumbye

 

OM SOMMERKLANG:

I en tid hvor store festivaler og arrangementer dessverre ikke lar seg gjennomføre, vil serien Sommerklang presentere det beste regionen har å by på. I perioden 17. juni til 15. august vil det gjennomføres mange små konserter og kulturarrangementer tilpasset sommertiden. Litt kortere enn vanlige konserter, og lagt til klokkeslett som gjør at de enkelt skal kunne kombineres med andre opplevelser. For eksempel en lang dag ute i solen. Serien består utelukkende av artister som har en eller annen tilknytning til landsdelen. Her kan man oppleve et bredt tilbud med alt fra allsang med Jenny Jenssen, popmusikk med Inge Bremnes, nordnorsk visesang med Sigrun Loe Sparboe, til jazz med Inger Nordvik. Opplevelser for en hver smak presenteres fra scener spredt over hele byen, både innendørs og utendørs. 

Serien er en del av satsningen Basecamp Nord-Norge, i regi av Harstad kommune, Visit Harstad og byens næringsforeninger. 
Sjekk ut sidene til Visit Harstad (www.visitharstad.com) for en oversikt over aktiviteter i regionen vår i sommer. 

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
03. mar
Så som i himmelen Nordland Teater
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons

Våre samarbeidspartnere