Kringkastingsorkesteret endelig tilbake Harstad Kulturhus!

Vi inviterer til en forrykende konsert med Kringkastningsorkesteret sammen med solister og lokale talenter. Kringkastningsorkesteret – KORK - er godt kjent for de fleste gjennom flere TV-opptredener og turnéer i det ganske land. Harstad har dog i veldig mange år ikke stått på turnélista, og endelig kan vi ønske dem velkommen til byen igjen, 12 år etter forrige besøk.

Denne gang har de med seg to flotte solister fra landsdelen; Nina Gravrok og Aleksander Nohr.

Sopranen Nina Gravrok fra Narvik er stadig på oppdrag både i inn- og utland. Hun besøkte Harstad sist høsten 2018 som solist i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters oppsetning «Tosca». Hun har i tillegg gjort flere solide roller på store operahus i blant annet Tyskland. Baryton Aleksander Nohr er fra Kjerringøy og debuterte ved Den Konglige Opera i København samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi.  Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget bl.a. Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag.

Sammen med de profesjonelle utøverne vil det også være opptreden av lokale talenter fra hele regionen. I løpet av juni vil Harstad Kulturhus gjennomføre en audition for unge musikkspirer og plukker her ut hvilket lokalt talent som får mulighet til å stå på scenen sammen med KORK.

Musikken som fremføres vil de aller fleste nikke gjenkjennende til. Det vil være bredt klassisk, både vemodig vakkert og feiende flott.

Det hele ledes av dirigent Petr Popelka. Popelka ble født i Tsjekkia i 1986 og er en av Europas nye dirigentkometer. Han har vunnet en rekke priser og var i fjor i semifinalen i Malko-konkurransen som regnes som en av verdens aller viktigste og hardeste dirigentkonkurranser.

 

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere