Vi avslutter vårens "Familiesøndag" med den unike konsertforestillingen Anima, hvor barna får være med å forme konserten. Catharina Chen regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk og hun er tidenes yngste orkesterleder ved Den Norske Opera & Ballett.

Anima betyr sjel på latinsk. Ordet klinger fint i øret, og det handler om tanker og følelser. Vi er alle forskjellige, med ulike tanker og følelser. Catharina kombinerer mye forskjellig musikk i en form som nettopp kan gi rom for forskjellige tanker og følelser.

Catharina sier dette om å spille for barn og unge: "Gjennom mitt liv og yrke har jeg også i snart 7 år spilt en del skolekonserter rundt om i landet og fått lov til å vokse og lære meg selv å kjenne som kunstner. Barn er ufiltrerte, de er ærlige og de gir full tillit til rommet og oss kunstnere. Derfra skapes øyeblikkene. Jeg kaller barna for "raw", nettopp fordi de lever i nuet."

Med musikken i fokus, og med hver enkelt barns energi og tilstedeværelse, blir konserten unik i form av at hun spiller på barnas energi. 

Passer for aldersgruppe: Fra 5 år, men da det er en non-verbal konsert, kan også yngre barn få glede av denne.

 

OM FAMILIESØNDAG: 

En hel søndag på barnas premisser!

Harstad Kulturhus vil være med og gjøre Harstad til en attraktiv by å bo i, og vi starter med en søndag i måneden for alle barnefamilier.

Gjennom 8 søndager i 2020 kan barn og familier i alle aldre og fasonger boltre seg i kunstneriske opplevelser av høy kvalitet, i en ramme som forsterker og underbygger opplevelsen. Lillesalen er omgjort til barnas kafé og konsertsal, det vil være servering fra Harstadbotn bakeri og Kiwi Medkila. Dette er gratis for alle som har innløst billett, og det oppfordres til at barna selv kan «handle» i kafèen. Det vil også være ulike aktiviteter i forkant av forestillingene og muligheter for møte med artistene. Kaféen åpner kl. 13:00, og befinner seg inne i lillesalen.

I tillegg holder Harstad Bibliotek søndagsåpent fra 12:00-17:00 på Familiesøndagene, og her vil det også være aktiviteter før og etter forestilling:

12:00-13:30 Kreativt verksted

12:30-13:30 Quiz for hele familien

15:00 Lesestund

Serien er utviklet med et særskilt fokus på høy kunstnerisk kvalitet, og sjangerbredde. Serien skal supplere kulturhusets eksisterende tilbud til barn og familier, og kommer altså i tillegg til det vanlige tilbudet. I tillegg til den høye kvaliteten har også arrangementene det til felles at de finner sted i Lillesalen søndager kl. 14:00, og billettene koster 125,- pr. pers.

Velkommen!

 

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)
05. des
Tore Sagen gjør standup

Våre samarbeidspartnere