Alle som har kjøpt billetter vil få refundert billettene sine. Hvis du har kjøpt billettene på nett får du automatisk tilbake beløpet på konto. Dette kan ta 2-5 virkedager. Publikum som har kjøpt billetter over disk kan ta kontakt med oss på post@harstadkulturhus.no for å få refundert kjøpet.

Intet Beethoven-jubileum uten hans 5. symfoni – Skjebnesymfonien. I tillegg får du denne kvelden høre Måneskinnssonaten og Jean Sibelius 5. symfoni.

250 år etter Ludwig van Beethovens fødsel er musikken hans fortsatt i høyeste grad levende. Temaet i hans 5. symfoni er kjent av alle, uansett musikksmak, omtrent som maleriet Skrik av Munch, og vi gleder oss til å høre en av de virkelige klassikerne i musikkhistorien.

Og ikke minst gleder vi oss til å høre Arktisk Filharmonis relativt nytilsatte pianist (2019) Yegor Shevtsov spille Beethovens Sonate nr. 14 i ciss-moll, Quasi una fantasia – populært kalt Måneskinnssonaten.

Sjefdirigent Christian Kluxen har også valgt å spille Sibelius’ 5. symfoni sammen med Beethovens 5. denne kvelden. Og på en måte lyser det litt skjebne av Sibelius 5. også. Han urframførte den – og dirigerte selv – på sin 50-årsdag, og det var dette verket som ble spilt på finsk radio i øyeblikket da komponisten sovnet inn den 20. september 1957, 91 år gammel.

 

 

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)
05. des
Tore Sagen gjør standup

Våre samarbeidspartnere