Norges beste vokalensemble kommer til Trondenes kirke!

Med seg har de et program satt sammen av komposisjoner om eller av kvinner. Dette blir en konsert utenom det vanlige hvor sangerne bruker stemmene sine på en måte få andre gjør. «… det er vanskelig å tenke seg mer interessante konserter enn deres. Det aller viktigste er at dette er et ensemble i verdensklasse» (Klassekampen)

Tone E. Braaten – sopran / Ingrid Hanken – sopran / Ebba Rydh – mezzosopran / Per Kristian Amundrød – tenor / Frank Havrøy – baryton, tenor / Rolf Magne Schmidt Asser – bass

Om programmet:

I vår urframførte Nordic Voices musikk av Lasse Thoresen. Den belyser kvinners manglende religions- og ytringsfrihet i Iran og er basert på dikt av den iranske dikteren Táhirih (1814–1852), som skrev dikt i den høyfilosofiske sufi-tradisjonen. Táhirih kastet sløret offentlig på en konferanse i Badasht i 1848, og hun ble en ledende skikkelse for kvinnefrigjøringen i Midtøsten på 1800-tallet. I denne konserten framfører Nordic Voices to av Thoresens komposisjoner: «The Riddle of the Twin Revelations» og «The Impatient Bride».

Tomás Luis de Victoria skrev rennessansemusikk om bl.a. kvinneskikkelser i Bibelen og Nordic Voices ga ut en kritikerrost album med hans musikk (2017).  Av den britiske komponisten Gavin Bryars fremføres det to stykker fra «Second book of Madrigals». Konserten avsluttes med Maja Ratkjes «A Dismantled Ode To The Moral Value Of Art», et stykke som er innom både Beethovens 9. symfoni og Neil Young.

Nordic Voices er en norsk vokalsekstett som ble etablert i 1996. Ensemblet består av medlemmer med utdanning fra Norges musikkhøgskole og Statens operahøgskole. Repertoaret spenner fra gregoriansk sang til nyere og moderne klassisk musikk. I tillegg til konserter i Norge, har koret turnert og opptrådt i en rekke land, blant andre USA, Taiwan, Japan, Sør-Afrika og flere europeiske land.

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag
07. des
Are Kalvø Hyttebok fra Helvete

Våre samarbeidspartnere