Det trengs ingen forkunnskaper - kom med den stemmen du har! Vi får lære å synge middelalderballader og litt andre former for vokalmusikk i folkemusikktradisjonen. "Sjursveinvisa", "Svein Svane", "Magnushymne" og "Ave Maris Stella" er noe av det som er på programmet. Vi er også innom kveding og Sigrid lærer oss noen bånsull – kanskje dette er en gyllen anledning til å utvide «god-natt-sang-repertoaret»… ?

Sangeren Sigrid Randers-Pehrson er fra Vesterålen og har fordypet seg i norsk og nordnorsk folkemusikk. Hun har 20 år bak seg med ulike typer konserter i hele Norge. I tillegg til offentlige konserter har hun deltatt på festivaler; samt reist på turneer i regi av institusjoner og skoler. Sigrid har fartstid med diverse folkemusikkband, og har spilt på Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, Festspillene i Nord-Norge og andre. I Danmark, Skottland og på Island har hun sunget som vokalist i folkemusikkbandet M/S Marmæl. I 2013 rykket hun opp til A-klassen i vokal folkemusikk under Landskappleiken på Røros. Sigrid er i tillegg utdannet som sanger/sangunderviser i CVT: Complete Vocal Technique. Sigrid er forfatter av to sangbøker med utelukkende nordnorsk folkemusikk. Hun har gitt undervisning i sang i mange år; både for høgskolestudenter, sangelever, kvedarkurs, og hun er også dirigent for to kor.

I pausen serveres kveldsmat i kirkestua.

09. nov
Jungelboken Riksteatret