Trondenesdagene 2018 avsluttes med debutkonsert av Ensemble Hyperborea. En konsert med skatter fra tidligmusikken – framført av et stjernelag med musikere fra Tromsø og omegn.

Fremragende musikere, et utsøkt program og vakre Trondenes kirke – alt ligger til rette for en enestående konsertopplevelse!

Berit Norbakken Solset – sang / Sunniva Eliassen – sang / Anna Starr – barokkobo / Yuko Kawami – fiolin / Øivind Nussle – fiolin / Annimari Pelli – orgel / Solmund Nystabakk – teorbe

 

Ensemble Hyperborea er en sammenslutning av profesjonelle musikere i Tromsø og omegn med interesse og ekspertise innenfor tidligmusikk. Ensemblets mål er å formidle tidligmusikk på høyeste nivå i og utenfor landsdelen, og besetningen i hvert prosjekt tilpasses musikken som framføres. Med til sammen flere titalls innspillinger på samvittigheten, stiller Ensemble Hyperborea i sitt debutprosjekt med et stjernelag bestående av Sunniva Eliassen og Berit Norbakken Solset (sang), Anna Starr (barokkobo), Yuko Kawami og Øivind Nussle (fiolin), Annimari Pelli (orgel) og Solmund Nystabakk (teorbe).

 

Mer om programmet:

I 2018 er det 400 år siden trettiårskrigen brøt ut og Sverige under kong Gustav Adolf II seilte opp som den nye stormakten i det nordlige Europa. Med hans tronfølger dronning Christina fikk kulturlivet i Stockholm en blomstringstid uten like, med omfattende kulturutveksling og –import fra Tyskland, Italia og Frankrike. Tre generasjoner hoffkapellmestere i denne perioden var av den nord-tyske slekten Düben. De opparbeidet seg en enestående notesamling som på 1700-tallet ble donert til universitetet i Uppsala, og nå er kjent som Düben-samlingen. Denne gir et fascinerende innblikk i Stockholms og Sveriges musikkliv i storhetstiden på 16- og 1700-tallet, og er en av de viktigste kildene for flere 1600-tallskomponisters musikk, deriblant Dietrich Buxtehude. I alt omfatter samlingen ca. 2300 verk av omkring 300 navngitte – samt en hel del anonyme – komponister.

Ensemble Hyperboreas første konsertprosjekt Anima mea presenterer kirkemusikk fra nettopp Düben-samlingen. Mellom verk av Buxtehude har vi tatt med flere stykker av mindre kjente komponister, deriblant Isabella Leonarda og Johanna Eleonora de la Gardie. Programmet inneholder vokalmusikk for én og to stemmer på tysk, latin og svensk, samt flerstemmige instrumentalsonater.

 

 

 

 

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag
07. des
Are Kalvø Hyttebok fra Helvete

Våre samarbeidspartnere