Høstens "Med venner"-artist er klar: MgP Jr. - vinner, fotballspiller og danser Thea Floer Kulseng inviterer med seg sine musikkvenner på scenen, og forteller samtidig sin versjon av eventyret som startet en novemberdag i 2015, da hun vant Mgp Jr i et fullsatt Oslo Spektrum.

Historien er slik: Thea Floer Kulseng sendte inn låten «Du gjør mæ så glad» til NRKs åpne konkurranse til MGPjr. Blant 728 innsendte sanger ble låten hennes plukket ut til finalen i MGPjr lørdag 7. november 2015 i Oslo Spektrum. Sammen med familien og over 120 (!) Harstadsupportere reiste den da 13 år gamle Thea ned til Oslo for å fremføre sangen om bestevenninnen Vilde. Den fikk flest stemmer fra seerne, og vant hele konkurransen! «Du gjør mæ så gla» skulle vise seg å bli starten på et stort eventyr for den unge jenta.

Med venner

Med en musikalsk karriere som startet med en sang om vennskap, er det ekstra hyggelig å endelig kunne gi Thea hovedrollen i Harstad Kulturhus sitt konsertkonsept «med venner». «Vi i Harstad Kulturhus er begeistret over Theas suksess, og ville derfor invitere henne til å gjøre en egen konsertproduksjon.» sier kulturhusdirektør Ola M. Løkholm om valget av Thea som årets «med venner»-artist. Konsertserien har lange tradisjoner i Harstad Kulturhus, og har eksistert siden siste halvdel av 90-tallet. I forkant av disse konsertene tilbys en ung artist som har utmerket seg et profesjonelt apparat bestående av produsent, kapellmester, band, teknisk personell og markedsføring.

Mangfoldig og personlig

Under konserten i august er Thea både solist og programleder, og hun har invitert med seg spennende og dyktige venner fra miljøene hun vanker i.

Blant gjestene som er klare kan vi røpe at Mgp Jr.- makker Espen Fernando kommer. I løpet av tiden på turné med Mgp jr. juleshow har de blitt gode venner, og har en god kjemi sammen på scenen. Harstadartisten Sigrun Loe Sparboe har også samarbeidet mye med Thea det siste året, noe som har resultert i to nye låter: «Aurora» og «Nærmere». Dermed er det naturlig at også hun dukker opp på scenen i løpet av kvelden. Sammen med bassist og produsent/mentor for konserten, Åsmud Wilter Eriksson, jobber Thea i disse dager med å sette sammen programmet.

I løpet av de 2,5 årene siden Thea slo gjennom som artist, har hun høstet mye ros for sin evne til å kommunisere med sitt publikum. Hun er også en aktiv fotballspiller og danser. Så det vi vet med sikkerhet, er at det kommer til å bli en nær og mangfoldig konsertopplevelse for de som finner turen til Harstad Kulturhus i slutten av august.

Etter konserten blir det salg av merchandise og anledning til å møte Thea i foajéen. 

Flere opplevelser:

09. nov
Jungelboken Riksteatret
08. nov
Ørjan Burøe Store gutter gråter ikke
07. nov
Eggum & Sivertsen Vi to (er ikke Romeo og Julius)

Våre samarbeidspartnere