Men hold kjeft da, Henriksen

Bård Borch Michalsen møter Sven Henriksen (f. 1955) skuespiller og dramatiker, til samtale rundt bokutgivelsen  «Men hold kjeft da, Henriksen» Boken som ble lansert 7. mai inneholder samfunnsengasjerte tekster, dikt og utdrag fra skuespill og sceniske tekster.

Svens tekster vekker mye engasjement og leses av opp til 100.000 per tekst på hans blogg. Hans tekster deles og diskuteres heftig i sosiale medier. Hans ståsted på venstresiden og hans personlige og ofte følelsesladete tekster provoserer mange og elskes av flere. 
Denne boken samler hans beste tekster blant 3000 publiserte de siste 10 årene. Boka har også mye upublisert materiale.

Sven kom inn i teateret som 17-åring, og debuterte som skuespiller på legendariske Club 7 under Sossen Krohg. Via et tiår som stylist og sminkør utdannet han seg som sanger, og ble fanget opp som skuespiller. Førti år gammel skrev han sitt første teaterstykke «Lajla», og siden har det blitt femten helaftens scenetekster. Han deler seg mellom skrivingen og scenen, og har siden 2005 vært tilknyttet Nordland Teater. Sven har også i løpet av de siste ti år blitt en markant stemme i den offentlige samtalen. Sven Henriksen bor i Mo-I-Rana sammen med sin mann. Har de siste 22 år frekventert Harstad jevnlig for å besøke svigermor og svigerfar.

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende