Fest og sirkus

Etter over femtenhundre konserter over hele Norge tok Christianssand Ensemble (CSSE) i 2017 et endelig farvel med Sørlandets hovedstad og døpte seg om til Salto Mortale. Bandet gjør heller ikke skam på sitt nye navn og fremstår mer energisk og hardtslående enn noen gang før. Dette er ikke minst takket være ensemblets nyeste medlem, Almir Meskovic på accordion som bringer autentiske Balkan-tradisjoner inn i ensemblets allerede brede musikalske register.

Hans Marius Hoff Mittets sterke sceniske tilstedeværelse og formidlingsevne er allment kjent via mang en teaterscene rundt om i landet. Dette, kombinert med hans formidable og unike egenskaper som sanger, gjorde Mittet til den perfekte arvtager som vokalist i ensemblet og bidrar også som tekstforfatter.

I lange tider har det  vært stor aktivitet bak lukkede dører, der bandets vokalist, Hans Marius Hoff Mittet, og resten av musikerne har jobbet frem ny musikk og lekt med nye instrumenteringer. Melodier, tekster, og instrumenter har blitt demontert og remontert, og bandets uttrykk blitt utviklet og utvidet. Resepten er likevel den samme - egne låter med norske tekster, boblende energi og sitrende nerve der de sikter seg inn på den smale aksen mellom skyggefullt alvor og rein, uforfalsket livsglede.

Inspirert av salmer, chansons og østeuropeisk folkemusikk; tilsettes den helakustiske kraftsalven også gnister fra den amerikanske populærmusikkarven i alle dens avskygninger.

Salto Mortale-toget ruller derfor igjen, og ombord serveres spilleglede, lekenhet og melodisøte, sarte tekster, presentert med like deler kraft og gentleman-eleganse.

Hans Marius Hoff Mittet – vokal

Marius Tobias Hoven – trombone, kor

Almir Meskovic - accordion

Jarle Storløkken – gitar, kor