Sterk og skapende kvinne og kunstner i et mannssamfunn.

En forestilling av og med Kristi Kinsarvik Basstrompet og arr.: Øystein Johnsen

Oda, regjeringsadvokat Lassons datter, ble elev av maleren Christian Krohg og deretter gift med ham. Hun hadde forhold til flere menn, blant andre Hans Jæger og Gunnar Heiberg. Hun var en av de sentrale bohemene i Norge, og ideologen Hans Jæger kalte henne ”bohemens sanne prinsesse”.

Hun var maler, men skrev også, etter Jægers parole om at de skulle skrive sitt liv. Det samme gjorde Edvard Munch. Men hennes tekster finnes ikke lenger, siden alt hun hadde av skisser, notater, brev og manuset til den boka hun skulle skrive sammen med Jæger og Krohg ble brent etter hennes død. Det er Hans Jægers framstilling av henne som elskerinne som er blitt stående. Kunstneren kom i bakgrunnen.

I denne forestillingen møter vi Oda Krohg som kunstner og menneske. Kristi Kinsarvik tegner et bilde av henne, og tida og miljøet hun var en del av, bygget på mange kilder. Hun synger sine egne viser i forestillingen, og flere av Odas malerier vises som lysbilder.

"Kristi Kinsarvik forteller med en utsøkt innlevelse, der historien blir det sentrale. Sammen med Øystein Johnsen på basstrompet gjennomførte hun en grundig og fin presentasjon av ei viktig historisk dame."

Rana Blad

Etter en forestilling på Oseana kunst og kultursenter på Os i Hordaland skrev Mona Vindenes www.vindenes.no:

Intimforestillingen var enkel og vakker, sammensettingen av tekst, bilder og musikk ble godt mottatt av et henført og lydhørt publikum. Det var tydelig at Kristi Kinsarvik hadde gjort en grundig research da hun satte sammen denne forestillingen, framstillingen etterlot et inntrykk av troverdig kunnskap og pålitelig kjennskap til materialet og personene dette handlet om. Kontakten mellom publikum og utøvere var god og positiv.

Flere opplevelser:

05. des
Maria Mena Home for Christmas
24. nov
Swinging Christmas med Adam Douglas
31. okt
Rita Eriksen Songbird

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende