Endelig er DDE tilbake i Harstad med sin populære julekonsert!

DDEs juletradisjon er like gammel som bandet selv. Opprinnelig var julekonserten turnéavslutning i 1992, kombinert med eget julebord. Den gang besto reportoaret av lånte julesanger samt de ferske hit’ene fra Rai Rai. Men etter hvert kom den første utgaven av julesangen ”Kanskje kjæm Nissen”, og det var ikke før i 1999 bandet laget en hel plate med eget julereportoar. CD’en ”No e D.D.E. Jul Igjen!”  består av 13 nyskrevne norske julesanger som i årenes løp har blitt en nødvendig ingrediens i julefeiringa for veldig mange.

I 2008 fikk DDE også den store æren å være artist på “Frelsesarméens Juleplate”. Utgivelsen som for øvrig ble produsert av Erik Hillestad, inneholdt både DDEs tolkninger av de klassiske julesangene, og omtrent halve plata var nyskrevne DDE-låter.

Platene utgjør basisen i familieforestillinga “No e DDE Jul Igjen!”, og for mange blir det ikke riktig jul uten ”Et ord vart lys”, ”Englespellet”, ”Stor og fin gut” og den høytidsstemte ”Julenatt over vårres by”. Jula er tradisjon, og DDE har hvert år gjester med på scenen. Lokale barnekor, stjernegutter og andre overraskelser dras opp av sekken når karene inviterer til julekonsert.

2018 er et spesielt år for DDE. 31. mars døde bandets låtskriver og gitarist Frode Viken etter å ha slitt med sykdom i noen år. Han ble bare 63 år, men etterlater seg foruten familien, en enorm sangskatt. Bandet vet det ville vært Frodes ønske at DDE går videre, og har valgt å gjennomfører 2018 som opprinnelig planlagt.

14. desember er det  klart for gjenhør med DDE i Harstad Kulturhus, ett av få steder bandet besøker utenfor Trøndelag med den tradisjonsrike julekonserten. Sist DDE-jula ble spilt her var i 2007. DDE har mange gode minner fra både da og tidligere besøk, og gleder seg stort til å komme tilbake.

DDE lover god julestemning, lun humor og ikke minst ord til ettertanke i denne trivelige førjulsstunda. Forestillinga er egnet for alle aldersgrupper.

Flere opplevelser:

09. nov
Jungelboken Riksteatret
08. nov
Ørjan Burøe Store gutter gråter ikke
11. okt
Thank you for the music: Vi elsker ABBA
19. jun
Robert Plant and the Sensational Space Shifters

Våre samarbeidspartnere