Formidling og improvisasjon i førersetet

Landsdelsmusiker Knut Erik Sundquist og pianist Kristin Skaare presenterer et knippe duokonserter kommende høst. De tar i bruk tradisjonsmusikk og religiøse folketoner fra vår region, og skaper ny musikk av dette.

I denne konserten er formidlingen i sentrum, og improvisasjon er nøkkelordet. Dette gjøres på en enkel og uformell måte, slik at det oppleves naturlig for publikum. Den nære kontakten med publikum påvirker også resultatet, slik at ingen konsert blir lik.

Knut Erik Sundquist (kontrabass) er kjent som både solist og en utmerket ensemble-spiller. Han er genreoverskridende og en særlig flott formidler. Knut Erik er ansatt som Landsdelsmusiker hos Kultur i Troms og er en av de ledende kontrabassister i verden i dag. Han har vært festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og reiser verden rundt på klassiske festivaler som gjest i flere kammerorkestre.

 

Kristin Skaare (piano) er en norsk musiker, sanger, arrangør, komponist, og produsent, men først og fremst pianist. Hun var den første kvinnelige, norske pianisten på Jazz-linja ved institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo. Kristin er en av landets mest benyttede pianister. Hun har samarbeidet med alt fra James Burton (Elvis), Rick Danko (The Band), Tom Pacheco, og Bjørn Afzelius, til våre norske ypperste artister som Kari Bremnes og Anne Grete Preus.

Flere opplevelser:

05. apr
Sigrun Loe Sparboe og Ola Bremnes
08. mar
Fra sigøynermusikk til lokale toner fra nord Asle Fjell-Skardal og Jostein Lillegård
22. feb
Lunsjkonsert med treblås og horn
16. feb
Konsertfortelling om Sina Runa Bergsmo og Ann-Sofie Godø

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende