Nå ser forfatter Billy Jacobsen – opprinnelig fra Harstad, bosatt i Svolvær – frem til å få snakke om boka JACK. Et liv i søkk og kav - protestsangeren som stengte døra til EU, på Nordnorsk Litteraturfest.
Boka er en biografi om Jack Berntsen, visedikteren som mer enn noen bidro til at nordlendingene tok i bruk dialekten sin i full offentlighet. Den har høstet flotte mottagelser, og er, ifølge Klassekampen «et rikt portrett av en klippe i nordnorsk kulturliv. Et spennende bilde av nordnorsk og norsk historie».
– Jack Berntsen og visa Kor e hammaren Edvard, ble et symbol på EU-kampen i 1972. Etterpå er det som om ei demning brister, da nordnorsk kulturliv skal gløde av skaperkraft og kampvilje. Arbeidet med denne boka har vært en spennende reise for meg også, i min egen tid – i min egen landsdel, kommentarer forfatteren.
Jacobsen skal samtale om boka med forfatter Bård Borch Michalsen på Torvet 3.
Velkommen!

15. okt