Italiensk aften med mafia-filmperle

"En finstemt, utradisjonell og høyst severdig mafiafilm." - Dagbladet.

Luciano er en gudfryktig geitebonde. Hans yngre brødre har trådt inn i ndranghetaen - Calabrias svar på Sicilias Cosa Nostra - som Luciano ikke ønsker befatning med. Sønnen ser derimot opp til hvordan onklene setter seg i respekt, og når han forsøker å gjøre det samme, rokker det ved årelange allianser og en inneforstått omertà.

Milevis fra Martin Scorseses glattpolerte gangsterutspill finner vi Sorte sjeler, en edruelig og uhyre velspilt skildring av mafiaens klamme grep om den italienske samfunnsorden. Et tålmodig manus betaler seg i en inngående kjennskap til karakterenes indre liv; når spenningen strammes til, er blikkvekslingene så talende at de kan avleses. I rollen som maktesløs far er Fabrizio Ferracane gåsehudfremkallende god.

Opprinnelse: Italia

Regi: Francesco Munzi

"Sorte sjeler er ikke rå på den måten mafiafilmer flest pleier å være det. I sin skildring av geitebonden Luciano er den rå på en gjennomborende menneskelig og gjenkjennelig måte som ryster mer enn synet av istykkerskutte kropper."
"I sin kjerne er dette en tidløs, nesten bibelsk, eller shakespeariansk fortelling om makt og avmakt, der bror står mot bror og far står mot sønn og noen til slutt må bryte voldsspiralen som har ridd familien i generasjoner."

Bergens Tidende (terningkast 5)

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere