Italiensk film- og matkveld

Film: Sicilian Ghost Story.

Regi: Fabio Grassadonia og Antonio Piazza (Italy, 2017)

Innledning til filmen av Helene Hokland.

 

Brødrene Grimm møter Cosa Nostra

"Rørende vondt og vakkert fra et mafiastyrt Sicilia."

NRK Filmpolitiet (terningkast 5)

 

Sicilian Ghost Story er inspirert av en sann hendelse fra 1993, da en tenåring ble kidnappet av mafiaen for å få hans far til å avstå fra å vitne mot dem.

I en liten landsby på Sicilia forsvinner plutselig den 13-årige Giuseppe. Klassekameraten hans, Luna, som er forelsket i ham, nekter å akseptere at han er borte og gjør opprør mot tausheten rundt forsvinningen, som hviler over landsbyen. For å finne ham må hun ned gjennom en mystisk innsjø som fungerer som porten til den mørke verdenen som har slukt ham. Bare deres udødelige kjærlighet kan bringe henne tilbake til virkeligheten.

 

Pressen om filmen:

Hvis du drømmer noe, så finnes det... Prisvinner fra Sundance!

"Det er spennende med filmer som baserer seg på ekte hendelser, men allikevel tør å gjøre en egen vri på historien. Sicilian Ghost Story er en slik film. Den sanne mafia-historien blandes på kledelig vis med fantastiske elementer og mystiske drømmesekvenser, hvor Lunas fantasi spiller en viktig rolle. At filmen blander det realistiske med det fantastiske, og den unge jentas usikre sorgprosess, gjør at tankene innimellom ledes til Guillermo del Toros Pans labyrint (2006). Filmen står allikevel trygt på egne ben." FilmMagasinet (terningkast 5)

----

"..det er likevel umulig å ikke bli berørt av denne sterke historien." Fædrelandsvennen

----

"Kjærlighet i mafiaens tid", Aftenposten(terningkast 5)

----

"På sofistikert vis kombinerer "Sicilian Ghost Story" eventyr og brutal virkelighet." BT

----

"De to regissørene Fabio Grassadonia og Antonio Piazza skal ha stor ros for å blande virkeligheten med en mer fabelaktig drømmereise slik som her. Filmen kan lenge minne om Guillermo del Toros fantastiske Pans Labyrint (2006), skjønt dette italienske fantasydramaet skal vise seg å være også noe mer særegent enn som så." Filmfront.no

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere