Artister tar av og til små steg til siden i sin karriere, og eksperimenterer med andre formater enn det de kanskje er mest kjent for. I 2011 gjorde Ingebjørg Bratland og Espen Lind et bestillingsverk, der nye melodier ble komponert til gamle salmetekster. Det ble en ubetinget suksess, og endelig kan du oppleve dem i Harstad Kulturhus.

Høsten 2018 var de to på en lengre turné i landets kirker. Konsertene fikk knallkritikker fra anmeldere, og den store interessen fra publikum gjorde at man rett og slett så seg nødt til å utvide det som i utgangspunktet kun skulle være en enkelt-turné. På vårens liste finner man flere kirker, et utvalg kulturhus, og selveste Operaen i Oslo.

Utdrag fra anmeldelser:

«Nydelig klangfull kveld!» Haugesunds Avis

«Det låt virkelig vakkert, stort og behagelig!» Hamar Arbeiderblad

«Det er ikke bare den musikalske helheten som gjør salmekonserten til en god opplevelse, men også stemningen som skapes i kirkerommet med atmosfæriske lysstaver og andre rekvisitter». Nordlys

Ny musikk til gamle salmer!

Prosjektet starter i 2011 hvor Ingebjørg Bratland og Espen Lind gjorde et bestillingsverk til Olavsfestdagene i Trondheim, der Espen Lind ble spurt om å sette nye melodier til gamle salmetekster. Nestor i norsk musikkbransje, Bjørn Nessjø, var initiativtaker til prosjektet. Konserten i Vår Frues Kirke ble en stor suksess, og det kom mange henvendelser i etterkant. Både Ingebjørg og Espen ønsket å vende tilbake til dette prosjektet, men det lot seg ikke gjøre før i oktober 2018. Med musikerne Torjus Vierli (tangenter) og Haldor Røyne (strengeinstrumenter) gjennomførte de i oktober i år 15 kirkekonserter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Våren 2019 skal de ut på turné igjen, og besøker endelig Harstad med prosjektet.

«De fleste av oss har eller har hatt et forhold til salmer. Det er en del av vår kulturtradisjon. Vi tilhører det vi kan kalle tvilerne, men uavhengig av tro, så handler mange av salmetekstene om nestekjærlighet, om det å være et medmenneske, om å tro på det gode i verden – om håp og om tvil. Dette er noe vi begge kan relatere oss til. Flere av salmene i dette prosjektet er eldgamle, likevel er de tidløse. Mennesket er da som nå uforandret, og det vitner disse salmene om» - Ingebjørg & Espen

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien