New York-suksess avslutter ILIOS

I ILIOS-festivalens jubileumsår er det svært hyggelig å kunne få til et samarbeid med festivalens arnested Harstad Kulturhus og noen av de musikerne som var med for 25 år siden. Det prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA. Etter syv (!) uker med utsolgte hus på off-Broadway i New York står nå endelig Nord-Norge for tur.

Kjøp festivalpass her.

“Madly audacious”

Time Out

Inspirert av faktiske hendelser ser norskamerikanske Wakka Wakka med sitt kjente svart-humoristiske vis på vårt ambivalente forhold til Kina. Med et skråblikk på menneskerettigheter og forbrukssamfunnet fortelles den usannsynlige kjærlighetshistorien mellom en middeladrende amerikansk kvinne og hennes nabo, en kinesisk migrant.

“The shows visual allure Never ceases”
 The New York Times (Critics Pick)

Babypandaer, dansende husholdningsutstyr, 30 håndsydde dukker, 7 dukkespillere og fem musikere på scenen befolker Wakka Wakkas fantastiske univers. Wakka Wakka er ikke ukjent med å gyve løs på de store verdensspørsmålene, Made in China er Figurteatret i Nordlands fjerde store samproduksjon med det prisvinnende norsk-amerikanske kompaniet. Forestillingen Fabrik (2007) tok opp holocaust, Baby Universe (2010) omhandlet solsystemets uunngåelige undergang og den verdensomspennende finanskrisen var tema i Saga (2012). Wakka Wakka er tildelt og nominert til en mengde priser som f.eks. Obie, Drama Desk og Unima USA’s Citiation of Exellence. De har turnert i Norge, store deler av Europa og USA og blant annet spilt i Cuba og Kina.

Made in China er en morsom dukkemusikal for voksne, men kan fint ses av barn ned i 12-års alderen.

Forestillingen er produsert av Wakka Wakka i samarbeid med Figurteatret i Nordland. På Turneen medvirker Musikk i Nordlands MiNensemble. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Jim Henson Foundation og Eugene O’Neil Center. Manus og Regi er ved Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock. Les mer her.

“Giddily surreal … and kooky”
The New Yorker

19. sep