Fuglane - Av Tarjei Vesaas

Den som har møtt Mattis glemmer ham ikke. Nå skal en ny generasjon få møte ham.

Riksteatret har nå hatt premiere på en ny teaterversjon av FUGLANE av Tarjei Vesaas med blant annet Ingvild Holthe Bygdenes og Tom Styve i rollene. Regi og dramatisering er ved Lasse Kolsrud. Han har tidligere gjort suksess med teateroppsetninger som «Bikubesong» og «Kan nokon gripe inn». Nå har han laget en helt ny versjon av «Fuglane», som beveger både publikum og presse:

«Modig valg og kraftfull Mattis (…) Hvem hadde trodd at Tarjei Vesaas kunne være så morsom?» Dagsavisen, 5

«En viktig forestilling som vi alle eier og burde se.» Klassekampen

«Virkelig bevegende (…) Mattis er veldig fint spilt av Tom Styve» NRK

«En Mattis å bli glad i (…) Riksteatrets versjon av Fuglane er så enkel at et barn kan forstå den. Men den kan heller ikke forstås uten barnets åpenhet.» Vårt Land

«Respektfull dramatisering av en norsk klassiker.» VG

Fortellingen om Mattis har beveget nye generasjoner helt siden romanen kom ut i 1957. Vi drar kjensel på ham, både i oss selv og hos andre. Likevel er det nettopp det at han er så annerledes, som kanskje gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet. Forfatteren selv karakteriserte «Fuglane» som «eit sjølvportrett med visse atterhald», mens Karl Ove Knausgård har omtalt den som «Den beste romanen som noen gang er skrevet».

På scenen:
Lars Helge Throndsen, Ida Ursin-Holm, Tom Styve, Mads H. Jørgensen, Tore B Granås, Ingvild Holthe Bygdnes og Ane Ulimoen Øverli.

Team:
Regissør: Lasse Kolsrud. Scenograf: Milja Salovaara. Lysdesigner: Martin Myrvold. Komponist: Kjetil Schjander Luhr. Koreograf: Belinda Braza. Produsent: Emnet Kebreab

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Turneteatret i Trøndelag

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag
07. des
Are Kalvø Hyttebok fra Helvete

Våre samarbeidspartnere