Vi brakåpner serien "Familiesøndag" med den anerkjente barneforestillingen Rytmer fra Verdensrommet. Vi følger to trommonauter som ved hjelp av musikk og spennende teknologi, redder planeter fra farlige asteroider.

Se for deg en stor stjernehimmel som farer mot deg, mens et barn på 7 år styrer med en Ipad hvor stjernehimmelen beveger seg. Du blir tatt med på en spennende rytmisk og visuell romreise med mye publikumsdeltagelse. Publikum er med på å styre laserstråler med en Wii-kontroller, og ved hjelp av røykmaskin, laserlys, surroundlyd og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet. Det er spenning, glede og utfordringer, og vi kan garantere en forrykende opplevelse denne søndagen.

Forestillingen har vært satt opp på Det norske teateret og har turnert i Den kulturelle skolesekken i mange år.

Aldersgruppe: 6-12 år, men denne forestillingen er så spektakulær at den kan passe for yngre og eldre barn i alle aldre.

Trommonauter: Peter Baden og Mads Johansen. Elektronikk og visuell kunst: Knut Sævik

OM FAMILIESØNDAG:

En hel søndag på barnas premisser!

Harstad Kulturhus vil være med og gjøre Harstad til en attraktiv by å bo i, og vi starter med en søndag i måneden for alle barnefamilier.

Gjennom 8 søndager i 2020 kan barn og familier i alle aldre og fasonger boltre seg i kunstneriske opplevelser av høy kvalitet, i en ramme som forsterker og underbygger opplevelsen. Lillesalen er omgjort til barnas kafé og konsertsal, det vil være servering fra Harstadbotn bakeri og Kiwi Medkila. Dette er gratis for alle som har innløst billett, og det oppfordres til at barna selv kan «handle» i kafèen. Det vil også være ulike aktiviteter i forkant av forestillingene og muligheter for møte med artistene. Kaféen åpner kl. 13:00, og befinner seg inne i lillesalen.

I tillegg holder Harstad Bibliotek søndagsåpent fra 12:00-17:00 på Familiesøndagene, og her vil det også være aktiviteter før og etter forestilling. Maryam Sharifi har kunstverksted for barn i 1. etasje, og i musikkavdelinga vil det være quiz for ungdom og voksne. Dette foregår kl. 12:30, og 15:15.

Serien er utviklet med et særskilt fokus på høy kunstnerisk kvalitet, og sjangerbredde. Serien skal supplere kulturhusets eksisterende tilbud til barn og familier, og kommer altså i tillegg til det vanlige tilbudet. I tillegg til den høye kvaliteten har også arrangementene det til felles at de finner sted i Lillesalen søndager kl. 14:00, og billettene koster 125,- pr. pers.

Velkommen!

15. okt