Kveldens hovedverk er Edward Elgars Enigmavariasjoner, et orkesterverk som presenterer originaltemaet i fjorten variasjoner.

Elgar dedikerte verket til sine nære venner og familie, hvor hver variasjon kommenterer og reflekterer personenes personlighet eller en spesiell hendelse som kun få vet om. Dette populære verket er innspilt over 60 ganger.

Hærens musikkorps er fylt av dyktige musikere og i kveld får vi høre stabssersjant Ingeborg Sortvik som solist i Vaughan Williams Obo konsert. Som innledning til kvelden får vi høre messing- og slagverkseksjonen i Henri Tomasi sin Liturgiske Fanfare.

Dirigent Hannu Koivula er høyt skattet av korpset, og har dirigert korpset jevnlig de siste åtte årene. Han har ved flere anledninger arrangert verk for Hærens musikkorps og i kveld er det Obo konserten som har fått hans signatur.

En gang innimellom passer det godt å ta i bruk Harstad kirke som arena for klassiske konserter. Kirken har en god akustikk og rommet gir oss mulighet til å sette helt spesielle program.

Dirigent: Hannu Koivula

Solist: Stabssersjant Ingeborg Sortvik

 

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)
05. des
Tore Sagen gjør standup

Våre samarbeidspartnere