Contrasto er en festival som tar mål av seg til å presentere det ypperste av klassisk musikk, presentert av de aller ypperste musikerne. Vi skal ikke være for eliten, men for den vanlige lytter som liker å høre god musikk.

Torsdag 25. april

Påskeoratoriet // Harstad Kirke // Kl 20.00

Contrasto 2019 starter allerede torsdag 25.4. med et storslagent korverk. Vi får høre Påskeoratoriet av Johan Sebastian Bach i et unikt samarbeid mellom korene Vokal Nord, Vokal Art, Narvik Kirkes kammerkor, Trondenes Motettkor og musikere fra MinEnsemblet, Hærens Musikkorps, Brøstadbotn Barokk Band og Paulus Barokk. Vi lover høy gåsehudfaktor når kirkerommet fylles av Bachs mektige musikk. Musikalsk leder er Bjørn Andor Drage.

Fredag 26. april

Tango! // Nordic Hall // Kl 20.00

Finn fram høyhælte sko og konfirmasjonsdress, det blir tangoaften i Nordic Hall!
Vi hensettes til en tangoklubb i Buenos Aires, dempet belysning, hvite duker, tapas og et eminent tango-orkester med Atle Sponberg i spissen. Audun Iversen debuterer som tangosanger, og stortalentet Åsbjørg Ryeng spiller bandoneon med virtuositet og lidenskap. Har du en tangodanser i magen, så er dette kvelden for å slippe den ut!

Lørdag 27. april

Audun i Støyperiet // Støyperiet // Kl 13.00

Det blir kontrastfylt når det det rustikke gamle støyperiet på Kaarbø fylles med sang, strykere og piano. Audun Iversen har valgt ut favoritter fra sin rikholdige sangkatalog, og vi kan se for oss verkstedarbeiderne legge fra seg hammer og slegge for andektig å lytte til vakker klassisk musikk. Vi tror de hadde likt det!

Perler på en snor // Storsalen, Harstad Kulturhus // Kl 18.00

Som perler på en snor vil contrastomusikerne presentere den ene klassiske godbiten etter den andre i storsalen på Harstad Kulturhus. Og endelig får vi høre far og sønn Iversen på samme scene, Audun og Knut synger både sammen og hver for seg. Perlekjedet blir komplett når ungene i Gospel Stars inntar podiet. Knut Erik Sundquist er vert og sørger for godt humør og god stemning. Denne konserten forlater du med en tåre i øyekroken og et stort smil om munnen!

Søndag 28. april

Virtuost på låven // Røkenes Gård Og Gjestehus // Kl 13.00

I den lune atmosfæren på Røkenes kommer musikk i et mindre format helt til sin rett. I år kan vi endelig presentere den ultimate kammermusikkbesetningen, nemlig strykekvartetten. Vi kan love både vakker, gjenkjennelig og virtuos musikk på låven!

De Fire Årstider // Trondenes kirke // Kl 20.00

Årets solist på De Fire Årstider av Vivaldi er Alexander Sitkovetsky. Han er et av de store stjerneskuddene på fiolinhimmelen for tiden, og er solist med de største symfoniorkestrene i verden. Magasinet The Strad har omtalt ham som «Star of the new century». Vi er veldig stolte over å ha kapret ham til Contrasto, og lover en magisk stund i Trondenes kirke.

Les mer her.

Enkeltbilletter kr 350,- // Festivalpass kr 1400,- 

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere