Det fantastiske Russiske strykeorkesteret Saturnalia møter stjernepianisten Sergej Osadchuk og et av Norges mest velrennomerte ensembler, saxofonkvartetten NoXaS. Det hele dirigeres av Thomas Rimul.

To komponister, Russiske Boris Napreev og Wolfgang Plagge, komponerer hver sin Concerto Grosso til anledningen. Konsertturnéen har som mål å skape broer gjennom kulturell utveksling, og å lære av hverandres musikktradisjon. Ved siden av de 2 nye verkene blir det også kammermusikk av Sjostakovitsj og Lasse Thoresen, det beste av musikk fra våre to land. Konsertturnéen støttes av Barentssekretariatet. 

Saturnalia: 
Saturnalia kammerorkester ledes av Praskovya Tanikova og ble dannet rundt et særdeles blomstrende strykemiljø ved Alexander Glazunov musikkonservatorium i Petrozavodsk. De har med seg seg den fantastiske russiske stryketradisjonen, men har samtidig med seg det unge friske og nyskapende som preger den nye generasjonen musikere i Russland. 

Sergej Osadchuk:
Sergej Osadchuk studerte ved Moskva Konservatorium hos prof. P. Messner (elev og assistent til E. Gilels) og har derfra tatt med seg den tradisjonsrike russiske klavertradisjonen. Han kan vise til en omfattende konsertvirksomhet som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og har vært solist med Moskva Filharmoniske Orkester, Moskva Radio- Orkester, Jönkjöping Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og Oslo Camerata m.m. Han kombinerer sin konsertkarriere med undervisning og har gitt og mesterklasser i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Italia, Russland. Osadchuk har utgitt en rekke CD-innspillinger med bl.a. Morten Karlsen (bratsj), M. B. Kjelland (sang) med mer.  Sergej Osadchuk er professor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

NoXaS:
Lars Lien, Ida Kristine Zimmermann Olsen, Roger Andreas Holme, René Wiik. 
NoXaS er en norsk saxofonkvartett som ble etablert i 2007 og har siden den gang markert seg som et kvalitetsensemble med samarbeidspartnere blant de fremste norske utøvere og orkestre. De har vært solister med Oslo Filharmoniske Orkester og Forsvarets Musikkorps, og var sist aktuelle med konsert under Festspillene i Bergen i samarbeid med vokalgruppen Nordic Voices. Kvartetten bruker snart 100 år gamle instrumenter som har en helt spesiell varme og overtonerikdom. Kvartettens medlemmer har enkeltvis deltatt i forskjellige konstellasjoner som musikere både nasjonalt og internasjonalt gjennom et utall konserter, plateinnspillinger og turnéer.

Thomas Rimul

Rimul har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole hvor han i 1998 avla diplomeksamen i direksjon. Rimul er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst og har også arbeidet med flere andre sinfoniettaer i Norden, blant annet Arktisk Sinfonietta der han er sjefsdirigent. Rimul har vært gjestedirigent for flere av de norske symfoniorkestrene og dirigerer jevnlig de profesjonelle blåseorkestrene. Han har vært ansvarlig for urfremføring av over 80 verk, og underviser også i direksjon og interpretasjon ved musikkhøgskolen.

 

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
23. mar
VAFFELHJARTE Riksteatret
13. mar
Klara, villsvinet og den lille instrumentfabrikken Med Oslo-Filharmonien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere