Kjære publikum,

Konserten er dessverre avlyst på grunn av Covid-19.
Alle som har kjøpt billetter vil få refundert billettene sine. Hvis du har kjøpt billettene på nett får du automatisk tilbake beløpet på konto. Dette kan ta 2-5 virkedager. Publikum som har kjøpt billetter over disk kan ta kontakt med oss på post@harstadkulturhus.no for å bytte billetten til et gavekort med 2 års varighet, eller få refundert kjøpet.

Frist for å melde inn refusjoner er 1. juni 2020. Dette gjøres på e-post til post@harstadkulturhus.no.

Vi beklager virkelig de ulempene dette medfører, og gleder oss veldig til å se dere igjen når tiden er inne. Vi vil også takke dere alle for tålmodigheten og forståelsen dere har vist oss så langt.

I mellomtiden håper vi dere holder dere frisk, og tar vare på hverandre.

Vi sees igjen! <3

 

-------------------------------

 

Intet Beethoven-jubileum uten hans 5. symfoni – Skjebnesymfonien. I tillegg får du denne kvelden høre Måneskinnssonaten og Jean Sibelius 5. symfoni.

250 år etter Ludwig van Beethovens fødsel er musikken hans fortsatt i høyeste grad levende. Temaet i hans 5. symfoni er kjent av alle, uansett musikksmak, omtrent som maleriet Skrik av Munch, og vi gleder oss til å høre en av de virkelige klassikerne i musikkhistorien.

Og ikke minst gleder vi oss til å høre Arktisk Filharmonis relativt nytilsatte pianist (2019) Yegor Shevtsov spille Beethovens Sonate nr. 14 i ciss-moll, Quasi una fantasia – populært kalt Måneskinnssonaten.

Sjefdirigent Christian Kluxen har også valgt å spille Sibelius’ 5. symfoni sammen med Beethovens 5. denne kvelden. Og på en måte lyser det litt skjebne av Sibelius 5. også. Han urframførte den – og dirigerte selv – på sin 50-årsdag, og det var dette verket som ble spilt på finsk radio i øyeblikket da komponisten sovnet inn den 20. september 1957, 91 år gammel.

 

 

Flere opplevelser:

15. okt
Hellbillies - 30 år på veien 2021
02. okt
Schøyen, Skåber & Cess - Tre elefanter i rommet 2021
25. sep
Tore Sagen gjør standup 2021

Våre samarbeidspartnere