Nord-Norges eget symfoniorkester kommer til Harstad og feirer at det i 2020 er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Arktisk Filharmoni med sjefdirigent Christian Kluxen fremfører to av Ludwig van Beethovens mest kjente og elskede verker, den mesterlige 7. symfoni og den udødelige Fiolinkonsert.  Solist er stjernefiolinisten Henning Kraggerud.

Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) har bedt den svært anerkjente, svenske komponisten Britta Byström om å komponere en inngang til Beethovens 7. symfoni. Byström har tidligere markert seg med sine «walks» til steder og andre komponister (som Tsjajkovskij) – og dette blir hennes første for symfoniorkester og Beethoven. Forutsetningene skulle være de beste, for Beethovens 7. symfoni er blant hennes absolutte favorittverker.

I tillegg til bestillingsverket A walk to Beethoven av Britta Byström og Beethovens 7. symfoni presenterer vi den tyske mesterens fiolinkonsert – med vår egen Henning Kraggerud som solist og vår sjefdirigent Christian Kluxen på podiet.

Beethoven skrev sin 7. symfoni i årene 1811-1812, og var selv svært tilfreds med resultatet. «Et av mine beste arbeider», uttalte han da det ble urframført i Wien med ham selv som dirigent og med de beste musikerne i orkesteret, til stor begeistring fra publikum og kritikere.

Gled deg til en stor klassisk festkveld i Storsalen!

Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)