om oss

LA DEG OVERRASKE OG BEGEISTRE

Velkommen til landsdelens største kulturhus, der du kan velge i mer enn 150 store og små arrangementer i løpet av et år. Over 40.000 besøkende tar årlig turen til Harstad Kulturhus, enten det er for å oppleve nasjonale og internasjonale stjerner eller for å se lokale aktører på scenen. Her kan du la deg begeistre av alt fra kammermusikk, opera og visesang til teater, rockekonserter og humorshow. Kulturhuset satser på et bredt tilbud av høy kvalitet, og byr på opplevelser innen mange ulike sjangere. I tillegg til å huse profesjonelle artister, er Harstad Kulturhus også en viktig arena for byens amatører i alle aldre. Festspillene i Nord-Norge har Harstad Kulturhus som sin hovedarena.

KAPASITET

Storsalen i Harstad Kulturhus har hele 1000 seter og en stor og moderne scene som kan ta imot både symfoniorkestre, operaforestillinger og andre store oppsetninger.
Lillesalen (black-box) gir rom for mer intime forestillinger, og kan innredes både med kaféoppsett og amfi for 165 personer.

TILGJENGELIGHET

Teleslynge
Vi har installert teleslynge i Storsalen,
tilknyttet følgende plasser:
Parkett:
Rad 6-13, sete 1-10.
Balkong:
Rad 5-10, sete 1-10

Rullestolplasser
Vi har plass til rullestoler og bevegelseshemmede på rad 5 og 6 i Storsalen, og på fremste rad i Lillesalen. Ta kontakt med oss i god tid for å bestille plasser. Send oss en e-post på post@harstadkulturhus.no, eller ring oss på telefon 770 28100.

UTSMYKKING

Harstad Kulturhus har kjøpt inn kunst for totalt 1,8 millioner kroner. Norsk Kulturråd bidro med 500.000 kroner, Hamneset KS med 300.000 kroner og Stiftelsen Harstad Kulturhus med 1 million kroner. Tre konkurranser om større utsmykkingsoppdrag har vært utlyst, fem oppdrag er gitt og en rekke innkjøp er gjort. Flere gaver i form av kunst er også mottatt.

HISTORIE

Huset er lokalisert til Hamnneset, en gammel bydel i Harstad hvor industrivirksomheten var stor inntil for få år siden. Deler av bygningen var tidligere Bothners pølsefabrikk, som er bygget om. Bare storsalen er helt nybygd. Kulturhuset er første ledd i en planlagt oppbygging av Hamnneset til å romme aktiviteter innen utdanning, forskning og kultur. Kulturhuset åpnet 19. juni 1992. Kulturhuskonseptet hviler på sambruk av bygningsmassen til kulturhus og hotell. Hotell Arcticus åpnet samtidig med kulturhuset. Harstad kommune har bibliotek i huset, samt at Harstad Kulturhus også huser øvingslokaler til Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Landsdelsmusikerne i Troms, "Arctimus". Ved siden av Harstad Kulturhus' administrasjon, har også Festspillene i Nord-Norge kontorer i bygget. Med Stiftelsen Harstad Kulturhus sluttet byens næringsliv og befolkningen tidlig opp. Ved hjelp av Harstad kommune og Troms fylkes tilslutning, samt med statsmidler til det Nasjonale Kulturbygg som basis, var en akseptabel finansiering av huset en realitet.

BELIGGENHET: HAVNEGATA 3

Harstad Kulturhus ligger på Hamnneset i Harstad sentrum, i fem minutters gangavstand fra hurtigbåt, hurtigrute og bussterminal. Beliggenheten gjør kulturhuset til et seilingsmerke for byen ved Vågsfjorden. Det er synlig både fra sjøen og fra store deler av byen. Hovedinngangen er på hjørnet mot havnepromenaden og dermed mot byens sentrum. Kjøreadkomst via Havnegata.
Kulturhuset er samlokalisert med Choice hotell, Harstad Bibliotek, Festspillene i Nord-Norge, Musikk i Troms og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge

Her finner du oss


Vis HarstadKulturhus i et større kart

POSTADRESSE

Harstad Kulturhus AS Postboks 744 9487 Harstad Tlf. 77 02 81 00 E-post: post@harstadkulturhus

PARKERING

Det er gode parkeringsmuligher i nærheten av Harstad Kulturhus: I Havnegata, i parkeringshus vis a vis, eller på Høgskolens parkeringsplass (etter kl. 16.00).

STYRET

Styret i Harstad Kulturhus AS i driftsåret 2016/2017:
Bård Borch Michalsen - styreleder
Finn-Ero Bustadmo - nestleder
Heidi Angell Strøm - styremedlem
Lisa Arvida Angell - styremedlem
Margrete Eneberg - styremedlem
Knut Tore Abrahamsen - styremedlem (ansattes representant)

Kjersti Karijord Smørvik - 1. vararepr.
Gunnar Aamot Hansen - 2. vararepr.
Kåre Solheim - 3. vararepr.
Stig Erik Hansen - ansattes vararepr.