GOOD OL BOYS
Arne Benoni // Ottar Big Hand

395,-

Onsdag 25.10 //Kl. 19:30 - Storsalen

Billett

De har holdt på så lenge vi kan huske. Etterspurte og folkekjære i hele Skandinavia er de Suliskongen og Lofotsheriffen. De er good ol' boys - trygge, hardføre, ramsalte karer med dype røtter i et dramatisk landskap av fjell og jord, hav og strie strømmer. Begge har enorm respekt for de nådeløse omgivelsene hvor kystfolk til alle tider klorte seg fast, trossa iskald storm, frådende regn og illsinte bølger, ofte med livet eller håpet som innsats.

Begge bærer i seg bevisstheten om under- og overjordiske skapninger, født av trolske naturkrefter som vilkårlig fordelte angst, skyld og fortvilelse med usvikelig sjenerøsitet.

Begge er oppvokst der mørketida gir liv til saftig bannskap og skrøner, udødelige myter og sviende lengsel. Begge har opplevd at det skimrende nordlyset våker ved drømmenes vogge og grav.

Hver for seg har de sett forbi storhavet, ut i verden. Hver for seg har de reist til Nashville og skapt ny norsk historie i countrymusikkens hjemland. Hver for seg har de delt sang og scene med sine egneidoler, de fremste amerikanske artistene i sjangere fra tradisjonell western til outlaw country rock. De har kryssa hverandres veier, gått et par av de samme stiene - men aldri samtidig. Ikke før nå.

Sammen utgjør Arne Benoni og Ottar Big Hand Johansen et kraftsenter på vår musikalske arena. Duetten "Good Ol' Boys" kom som single og video allerede i starten av oktober 2016. Full CD med tittelsporet + helt nyskrevne låter, slippes 10. februar 2017.

ARNE BENONI
Arne Benoni er en av våre sterkeste tolkere av Jim Reeves' sanger. Til strålende kritikker turnerte han i 2014 med sin egen kabaret i forbindelse med 50-års-markeringen for Reeves' bortgang. Benoni har tidligere samarbeidet og opptrådt med verdensstjerner som Dottie West og Lynn Anderson. Han har til med stått på scenen i Nashville's legendariske Grand Ole Opry!

OTTAR BIG HAND
I 2015 feiret Ottar Big Hand 50 år som artist. Jubileet var på ingen måte et endelig mål, men en viktig og imponerende milepel i en lang karriere. Blant andre høydepunkter trekker Big Hand gjerne fram minnerike opptredener på Bluebird Café i Nashville, 2 Spellemannpriser og hederstitlene Æresslusk i Sulis og Ambassadør for Fauske kommune. Dessuten har den røslige nordlendingen gjort seg fortjent til Oslo kommunes kulturpris som han ble tildelt i 2014.

Arrangør: Harstad Kulturhus