Personvernerklæring

Personvernerklæring

Her kan du lese vår personvernerklæring.

Personvernerklæring for Harstad Kulturhus

1  Innledning

Harstad Kulturhus («vi») tar ditt personvern på alvor. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

2  Hvilke personopplysninger har vi om deg og hva vi bruker de til

BILLETTKJØP:

De fleste opplysninger vi har om deg får vi i forbindelse med billettkjøp, i samarbeid med vår partner Dialog Exe (DX/eBillett). Les deres personvernerklæring her.
Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg: 

I forbindelse med billettkjøp samler vi inn følgende informasjon:

  • Opplysninger om deg:Informasjon du oppgir når du oppretter en brukerkonto i forbindelse med billettkjøp, eller bestiller billetter, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, som kjønn og bursdagsdato. 
  • Kjøpsinformasjon:Informasjon vi får når du kjøper billetter fra oss, som hva du har kjøpt, kortnummer og betalingsmetode (f.eks. Visa).  Om du har brukerkonto hos DX/eBillett vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto. Disse opplysningene behandles av DX.
  • Opplysninger fra partnere:Informasjon vi får fra våre samarbeidspartnere, som DX. Partnerne kan gi oss informasjon om hvilke teaterforestillinger, konserter, kinoer og forestillinger du har besøkt. 

Det rettslige grunnlaget for å behandle dine personopplysninger er for å utføre et gjøremål etter ditt eget ønske som billettkjøper.


NETTSIDER OG COOKIES:

For at vi skal kunne tilrettelegge våre nettsider slik at de oppleves som relevante, brukervennlige og aktuelle for publikum, samler vi inn enkelte opplysninger om våre brukere. Dette gjør vi gjennom samarbeidspartnere som sporer bruk av nettsiden gjennom bruk av informasjonskapsler, såkalte cookies.

Cookies er informasjonskapsel, en liten tekstfil med informasjon som lagres på datamaskinen din, og som et nettsted kan lagre og lese igjen. Ihht lov skal du som besøker en nettside informeres hvis nettsiden du besøker benytter cookies. Videre skal du gis mulighet til å forhindre at cookies lagres på din datamaskin.

Informasjonskapsler benyttes av tekniske grunner for nettstedets funksjonalitet, f.eks. for navigering og henting av skjema. Om du ikke aksepterer bruk av informasjonskapsler, må du stenge av funksjonen i sikkerhetsinnstillinger i nettleseren din. Dette medfører at funksjonaliteten på nettsiden kan bli begrenset. Les mer om cookies og hvordan du kan skru av disse hos nettvett.no: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

  • Tekstfilene brukes til analyser av trafikk og statistikk via Google Analytics. Vi kan analysere innsamlet data om hvordan publikum bruker nettsiden vår. All data er anonymisert og vi kan ikke bruke denne informasjonen til å identifisere deg.
  • Vi bruker Facebook Pixel for å kunne levere relevant og tilpasset markedsføring i forbindelse med salgskampanjer av forestillinger. Informasjonen som samles inn lagres ikke hos oss, men sendes til tredjepart – Facebook. Gjennom våre samarbeidsparter Facebook har vi tilgang til å bruke denne informasjonen.
  • For at du skal kunne dele innhold fra våre nettsider med dine venner via egne delingsikoner bruker vi ShareThis. Vi lagrer ingen informasjon i forbindelse med dette.

Cookies oppbevares i et variert antall måneder avhengig av formålet med de forskjellige cookies. De fjernes automatisk når de utløper.

NYHETSBREV:

Ved å godta å motta nyhetsbrev fra Harstad Kulturhus vil du få tilsendt relevant info om våre forestillinger til oppgitt epostadresse. Utover dette kan vi ved noen få anledninger sende deg spørreundersøkelser eller lignende.

For å kunne sende deg nyhetsbrev hentes og lagres følgende data om deg:

  • Navn
  • Epostadresse
  • Eventuell annen segmentering som du selv samtykker til

Disse dataene lagres frem til en eventuell oppsigelse av abonnementet.

Dersom du har huket av for "digital annonsering" vil vi i samarbeid med kanaler som Facebook og Instagram kunne gi deg mer relevant markedsføring.

Det rettslige grunnlaget for å behandle dine personopplysninger er ditt samtykke. Dette kan når som helst trekkes tilbake.

Vi bruker MailChimp som vår plattform for utsending av nyhetsbrev, og informasjonen deles med dem, i tråd med deres personvernerklæring.

ØVRIG KOMMUNIKASJON:

Vi har også tilgang til den informasjon du gir oss når du har kontakt med vårt kundesenter, som eposter sendt mellom oss. Denne vil ikke bli brukt til annet enn å håndtere de henvendelser kommunikasjonen gjelder.

 

3.0 Hva bruker vi personopplysningene til

3.1 Tilby nettside:

Vi bruker opplysninger for å tilpasse våre nettsider til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å gjennomføre markedsanalyser og tjenesteutvikling.

3.2 Opprette brukerkonto:

Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord.

3.3 Statistikk:

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

3.4 Kundeservice:

Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte support og administrere ditt kundeforhold.

Det rettslige grunnlaget for formål 3.1 og 3.3 er vår berettigede interesse i å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester.

Det rettslige grunnlaget for 3.2 og 3.4 er for å oppfylle vår kontrakt med deg.

4  Hvem deler vi personopplysninger med

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss slik som DX, Mailchimp og Google Analytics. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter ved mistanke om lovbrudd.

Hvis du samtykker, kan vi dele dine personopplysninger med våre samarbeidspartnere som beskrevet i ditt samtykke.

Vi benytter oss av IT-leverandører utenfor EØS. Hvis vi overfører personopplysninger ut av EØS, sørger vi for å sikre personvernet gjennom inngåelse av kontrakter. Du kan be om mer informasjon eller en kopi av sikkerhetsmekanismene vi bruker for å sikre overføringen av opplysningene.

Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

5  Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

  • Opplysninger om deg: Hvis du har brukerkonto hos DX/eBillett slettes disse opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller hvis du har vært inaktiv i over 12 måneder.
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider i opptil 26 måneder.
  • Opplysninger fra kunder: Vi lagrer eventuell informasjon fra kunder i opptil 6 måneder.
  • Kommunikasjon: Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i opptil tre år, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav.

 

6  Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette. Kontaktinformasjon står nederst i erklæringen.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

7  Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

8  Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon: 

Kontaktperson: Vera Helene Ridderseth

Telefonnummer: 77028100

E-postadresse: post@harstadkulturhus.no

Besøksadresse: Havnegata 3, 9404 Harstad

Postadresse: PB 744, 9487 Harstad

Våre samarbeidspartnere