Pakketilbud - Klassisk høst

Klikk her for å kjøpe billett til KRINGKASTINGSORKESTERET
Klikk her for å kjøpe billett til DET NORSKE KAMMERORKESTER

Les mer om konsertene her:

med Nina Gravrok, Aleksander Nohr og lokale talenter

Vi inviterer til en forrykende konsert med Kringkastningsorkesteret sammen med solister og lokale talenter. Kringkastningsorkesteret – KORK - er godt kjent for de fleste gjennom flere TV-opptredener og turnéer i det ganske land. Harstad har dog i veldig mange år ikke stått på turnélista, og endelig kan vi ønske dem velkommen til byen igjen, 12 år etter forrige besøk.

Denne gang har de med seg to flotte solister fra landsdelen; Nina Gravrok og Aleksander Nohr.

Sopranen Nina Gravrok fra Narvik er stadig på oppdrag både i inn- og utland. Hun besøkte Harstad sist høsten 2018 som solist i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters oppsetning «Tosca». Hun har i tillegg gjort flere solide roller på store operahus i blant annet Tyskland. Baryton Aleksander Nohr er fra Kjerringøy og debuterte ved Den Konglige Opera i København samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi.  Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget bl.a. Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag.

Sammen med de profesjonelle utøverne vil det også være opptreden av lokale talenter fra hele regionen. I løpet av juni vil Harstad Kulturhus gjennomføre en audition for unge musikkspirer og plukker her ut hvilket lokalt talent som får mulighet til å stå på scenen sammen med KORK.

Musikken som fremføres vil de aller fleste nikke gjenkjennende til. Det vil være bredt klassisk, både vemodig vakkert og feiende flott.

Det hele ledes av dirigent Petr Popelka. Popelka ble født i Tsjekkia i 1986 og er en av Europas nye dirigentkometer. Han har vunnet en rekke priser og var i fjor i semifinalen i Malko-konkurransen som regnes som en av verdens aller viktigste og hardeste dirigentkonkurranser.

Onsdag 9. oktober braker det løs i Harstad Kulturhus når Det Norske Kammerorkester kommer på besøk med trompetist Tine Thing Helseth under ledelse av Arvid Engegård.

Som en av Europas fremste trompetister, er Tine kjent for sin lyriske klangverden og unike evne til å nå helt inn i musikkens innerste fibre. Kammerorkesteret har i mange år hatt et fruktbart samarbeid med Tine inkludert trompetvirtuosens debutplate som fikk glimrende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

Denne onsdagskvelden får vi oppleve deres gnistrende samspill med nytt og gammelt i frodig blanding. Etter Albinonis lyse trompetkonsert tar vi steget fra barokken inn i det 21. århundre. ‘For trompet og strykere’ (2017) er spesielt skrevet for Tine av den Oscar-vinnende komponisten Elliot Goldenthal, mest kjent for originalmusikk for filmer som Frida og Batman Forever. Hans tonespråk består ofte av mystiske, dramatiske klanger, og i dette verket gir Goldenthal solisten kunstnerisk frihet til å improvisere, noe som gir rom for dypsindig refleksjon og leken virtuositet.

Kammerorkesteret briljerer også med et program med stor spennvidde når de byr på kjente, ikoniske verk som Bachs Brandenburgkonsert nr. 3, Samuel Barbers vidunderlige vakre Adagio for strykere og til slutt Bartoks Divertimento for strykere som henter inspirasjon fra den flotte ungarske folkemusikken. Under Arvid Engegårds ledelse, blir det garantert et musikalsk fyrverkeri med mye kjent og noen overraskelser.

Johann Sebastian Bach: Brandenburgkonsert nr. 3

Samuel Barber: Adagio for strykere